Opt lucruri, care făcute dimineața, ne vor apropia de propriul succes

Mereu suntem ocupați cu lucruri, care nu pot fi amânate. Postul de muncă, studiile, casa, soțul sau copiii uneori ne fură tot timpul și uităm să facem ceva pentru visele noastre.

După cum a spus profesorul Harold Hill: „Amânăm mereu ceva pentru mâine, pentru că vom avea timp liber. Acest lucru durează până când, într-o bună zi, ne dăm seama că nu avem decât zilele irosite.”

În continuare, am pregătit o strategie care te va ajuta să simplifici lucrurile, fiind mereu în contact cu ceea ce este important pentru tine, astfel încât să nu-ți irosești timpul pe lucruri neînsemnate și să ajungi acolo unde îți dorești.

1.Dormiți mai mult de șapte ore pe noapte.

Culcați-vă mai devreme de miezul nopții, un somn sănătos este la fel de important ca mâncarea și apa. Mulți oameni, care neglijează somnul, ajung să sufere de diverse probleme. Un somn bun vă va ajuta să să fiți mai creativ, să nu fiți stresat, să nu suferiți de depresie, veți avea o memorie mai bună, iar în rezultat o viață mai lungă și cu mai puține probleme de sănătate.

 sursa foto:marcandangel.com

2.Rugați-vă sau meditați.

Savanții americani afirmă că după un somn sănătos, rugăciunea și meditația vă vor ajuta să aveți o zi plină de emoții pozitive. Oamenii sunt la fel ca magnetul. Când sunt recunoscători pentru ceea ce au, atrag și mai multe lucruri pozitive. Recunoștința este unul dintre cele mai importante elemente pentru succes.

3. Faceți sport.

Dacă vrei să te numeri printre cele mai sănătoase și productive persoane din lume, trebuie să începi ziua cu sport. Puteți face orice sport vă place, important este să vă mișcați corpul. Asta nu înseamnă obligatoriu să te duci la sală, puteți să alergați, să faceți exerciții la aer liber sau chiar să grădinăriți. Aceste lucruri sunt suficiente pentru ca să obțineți o stare de inspirație.

 sursa foto:psychologytoday.com

4.Mâncați la dejun câte 30 de grame de proteine.

Profesorul în nutriție de la Universitatea din Illinois, Donald Layman, recomandă să consumăm câte 30 de grame de proteine ​​la micul dejun. Mâncarea bogată în proteine mențin sațietatea mai mult timp, iar acest lucru ajută să nu vă doriți produse făinoase, cum  ar fi covrigii, pâinea sau chiflele, produse care contribuie la creșterea în greutate. Astfel dacă la dejun veți mânca 30 de grame de carnea, produsele lactate, ouă,nuci sau semințe vă veți menține greutatea ideală și chiar veți slăbi.

5. Faceți un duș cu apă rece de dimineață.

Antrenorul Tony Robbins își începe diminețile cu un salt în piscină, unde apa nu depășește 13 grade Celsius. Potrivit acestuia, saltul în apă rece îl ajută la menținerea sănătății fizice și mintale.

Totodată un studiu realizat în anul 2007 arată că un duș rece făcut cu regularitate modifică spre bine sistemele imunitar, limfatic, circulator și digestiv. Apa rece stimulează metabolismul și chiar poate ajuta la slăbit. Cercetătorii spun că este mai complicat să simți apa rece primele 20 de secunde, apoi corpul se adaptează și numai simți nici un disconfort. Mai mult ca atât, apa rece declanșează producerea hormonilor, care îmbunătățesc starea de spirit, și vă face să vă simțiți mai fericiți.

6.Ascultați sau citiți informații interesante.

Oamenii obișnuiți caută informații de divertisment, personalitățile marcante își concentrează timpul pe educație și pe formare, iar oamenii de succes citesc câte o carte pe săptămână. Ei întotdeauna învață ceva nou.

Petreceți cel puțin câte 15-30 de minute în fiecare dimineață pentru a citi informații utile, care vă văr ajuta să vă schimbați. În acest fel, după o perioadă de timp, veți avea cunoștințe în domenii diferite, veți gândi și veți vedea lumea diferit.

7.Revizuiește-ți viziunea asupra vieții.

Scrie-ți viziunea asupra vieții pe o foaie, dar și obiectivele, pe care vreți să le atingeți pe termen scurt și pe termen lung. Dacă veți citiți în fiecare zi lista obiectivelor și vă veți gândi la ele, puterea gândului vă va călăuzi spre atingerea scopurilor și realizarea viselor.

Psihologii spun că atingerea obiectivelor este o știință și indiferent cât de globale sunt acestea, ele se vor realiza cu ambiție și muncă.

8.Faceți cel puțin câte „un pas” zilnic pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Abilitatea noastră de a lua decizii serioase se „șterge” cu timpul. Cu cât deciziile pe care le luăm sunt mai puțin semnificative, cu atât voința și încrederea noastră slăbește. Prin urmare, cel mai dificil lucru pe care trebuie să-l faceți mai întâi este să realizați cele mai dificile sarcini chiar de dimineață.

Dacă nu urmați această recomandare, la sfârșitul zilei veți fi epuizați din punct de vedere moral și fizic. Nu veți avea putere să mai faceți ceva și veți găsi o mie de scuze pentru a amâna. Veți găsi o mie de scuze pentru a face aceste sarcini mâine și în acest mod vor fi amânate zilnic.

Prin urmare, puteți să vă conduceți zilnic după următoarea deviză: „În primul rând voi face cel mai dificil lucru”. Astfel, dacă faci cel puțin un pas în fiecare zi pentru atingerea obiectivelor tale, vei realiza că până la realizarea viselor nu este o cale atât de lungă cum ai crezut inițial.