Oamenii sunt împreună doar dacă-și doresc să fie împreună

Oamenii sunt împreună atâta timp cât își doresc acest lucru. Nici datoria, nici onoarea, nici moralitatea nu îi poate lega pe oameni. Când o persoană dorește să plece, el va lăsa atât casa, cât și copiii și va pleca.

Când o persoană dorește să fie împreună, niciunul dintre defectele tale nu îl va împiedica. Când o persoană vrea să plece, niciuna dintre virtuțile tale nu îl va ține.

Indiferent cât de neatractivă vă credeți, va fi cineva care vă va iubi. Nu contează cât de bine arăți sau de dorit ești de majoritatea, există cineva care te va respinge.

Dacă ești respins, acest lucru nu înseamnă nimic. Nu vei deveni mai rău sau mai puțin prețios. Omul, care este al tău, te va primi așa cum ești.

Dacă v-ați găsit sufletul pereche, într-o zi vă veți despărți – nu în viață, atunci la moarte. Prețuiește ceea ce ai, nu regreta ce pierzi și nu te teme să pierzi.

Bucură-te că există un om care strălucește pentru tine, strălucește și tu. Cu cât mai multă lumină – cu atât mai puțină frică – cu atât mai puțin întuneric în suflet.

O frunză care vrea să se întoarcă la un copac poate înota împotriva curentului și zbura împotriva vântului. Dar copacul nu o va adăuga pe ramură.

Cu cât iubiți mai mult, cu cât dați mai multă dragoste, cu atât mai mult rămâne. Dacă, oferind dragoste, simți durere sau ură, ca și cum i-ai oferi unei persoane otravă în glazură de ciocolată.

Lasă-l să plece. Lasă-l să fie fericit cu altcineva, decât să fie doar oglinda dragostei tale. Fii tu însuți, fii demnă, uită de frică – într-o zi el se va întoarce oricum. Dar nu azi.

Crede. Ai încredere. Îmbrățișează. Mulțumește. Nu vă gândiți la ceea ce poate fi – dar la ceea ce este aici și acum, în foc și în apă, sub stele.

Ce este cumpărat pentru bani, costă doar bani. Ceea ce a fost implorat, plâns, luat și furat, va dispărea într-o zi așa cum a venit. Ceea ce este dat în mod voluntar, din inimă, este de neprețuit.