O să-ți schimbe gândirea: 4 regrete pe care cel mai des le au oamenii la bătrânețe

Puțini oameni pot fi sinceri în ceea ce privește regretele pe care le au, chiar și cu sine înșiși. Oameni numărați își pot exprima regretele în cabinetul unui psiholog. Iată care sunt regretele pe care le recunosc cel mai des bătrânii sau ce să schimbi azi, ca să nu regreți mâine.

1.Ai fost victima efectului de turmă și ai încercat să corespunzi așteptărilor celor din jur

O să regreți toate situațiile în care ai spus „da” deși trebuia să spui nu. Vei regreta că ai fost un „eu” fals atât fizic, cât și emoțional pentru a crea impresie, pentru a primi aprobare și pentru a corespunde așteptărilor. O să regreți că nu ai avut suficientă încredere și curaj să faci ceea ce îți doreai, ceea ce îți părea că e corect, dar nu ceea ce te impuneau să faci alți oameni sau societatea în general. O să fii trist din cauza că te-ai schimbat intelectual, fizic și emoțional doar pentru a te înscrie în societate, în loc să fii puternic și să rămâi tu însuți.

2.Nu ai riscat

În multe dintre situații vei regreta că nu ai folosit o șansă, că nu ai încercat. Te vei întreba: „Ce dacă? Ce ar fi fost? De ce nu am făcut asta? De ce mi-a fost frică? Ce mi-a scăpat?”.

3.Nu ai avut grijă de sănătate

Ai ignorat tot ceea ce ține de practicarea sportului, somnul odihnitor, alimentația sănătoasă. O să regreți aceste lucruri. În special, dacă o să suferi de probleme cardiace, obezitate, probleme cu articulațiile ș.a. E mult mai simplu dacă te menții în formă pe tot parcursul vieții, dacă din tinerețe ai un mod activ și sănătos de viață. Pentru a fi într-o formă fizică bună, e nevoie de luni, ani, iar pentru a-ți distruge sănătatea sunt suficiente câteva săptămâni. Iată de ce este foarte important să-ți creezi obiceiuri benefice chiar de pe acum, nu amâna, că va fi prea târziu.

4.Nu ai găsit timp pentru lucruri importante

Poate fi vorba despre orice. O carte pe care ai vrut s-o scrii ani de zile, dar așa și nu ai scris-o. Ți-ai dorit să înveți să cânți la chitară și așa și nu ai reușit. Te gândeai că vei petrece mai mult timp cu copiii, dar tot ai amânat. Vei regreta despre tot cei ai vrut să faci, tot ce te-a pasionat, dar n-ai găsit timp sau curaj pentru ele.