O persoană deșteaptă nu va face asta niciodată: 5 acțiuni prostești de evitat

Există mai multe indicii care pot diferenția un prost de un deștept, există însă 5 acțiuni care te vor ajuta să faci o concluzie definitivă. Aceste 5 acțiuni nu le va face niciodată un om deștept. De ce? Pentru că aceste acțiuni pot dăuna celor din jur sau pur și simplu sunt lipsite de rațiune și sens.

În primul rând, un om deștept nu va tăia niciodată ramul pe care stă. Nu va arde poduri din cauza emoțiilor și nu va distruge o relație, pe urma căreia va suferi. El nu va strica ceea ce a creat cu greu, doar pentru că are o dispoziție proastă, s-a supărat ca un copil sau pentru că crede că e cel mai deștept.

În al doilea rând, un om deștept nu va ținti niciodată mai departe decât pot ajunge săgețile sale. El nu se va implica în aventuri riscante sau dubioase, dacă nu are certitudinea că are suficiente resurse și energie pentru a nu eșua dramatic la mijloc de drum.

În al treilea rând, un om deștept nu se dă niciodată drept altcineva, nu încearcă să pară mai bun decât este într-adevăr. Astfel de acțiuni, de asemenea, au un efect negativ și nu duc la nimic bun, în special, atunci când cei din jur află că vorbele nu coincid cu faptele.

În al patrulea rând, un om deștept nu se va poziționa niciodată astfel: „Există doar punctul meu de vedere și altele nu contează.” O poziție matură și conștientă nu presupune doar că omul poate greși, dar și că fiecare persoană are dreptul la opinie. Nu este obligatoriu ca opiniile să coincidă, toate au dreptul la viață.

Și în al cincilea rând, un om deștept nu va fi niciodată un om rău. El știe și așa că în lume sunt mulți oameni răi și nemiloși. El nu va provoca niciodată vreun rău cuiva, cel puțin nu intenționat.