“O nouă zi este un nou început, iar o nouă dimineață este începutul unei noi vieți”: 10 lucruri de care ar trebui să îți amintești zilnic

După ce ziua se termină, las-o să plece. Ai făcut tot ce ai putut. Desigur, au fost făcute unele greșeli și absurdități, dar uită-le cât mai curând posibil, pentru că mâine este o nouă zi.

„Amintește-ți în fiecare zi că viața ta îți aparține în totalitate și nu ar trebui să fii deranjat de părerile altora.” – Luminita D. Saviuc

Viața este formată din o mulțime de zile și dacă te vei concentra să-ți faci toate zilele bune (le vei aprecia, primind de la ele plăcere), atunci îți vei putea face întreaga viață frumoasă.

Îți prezentăm 10 lucruri de care trebuie să îți amintești în orice moment. Cu siguranță îți vor umple viața cu lumină, iar inima cu pace.

1. Fiecare moment face parte din viața ta.

Viața ta este aici și acum. Iar dacă te hotărăști să te concentrezi asupra ei și să începi să o apreciezi, atunci în curând vei înțelege că tot ceea ce căutai era de fapt mereu în fața ta.

2. Totul își are timpul lui.

Totul își are timpul lui: să te bucuri și să plângi, să găsești și să pierzi, să fii în siguranță și să fii în pericol, să fii activ și să te odihnești, să fii singur sau alături de oamenii care te iubesc.

Timp există pentru orice. Învață să trăiești în armonie cu ritmul schimbărilor constante și asta îți va aduce pace.

3. O nouă zi este un nou început, iar o nouă dimineață este începutul unei noi vieți.

Cel mai frumos lucru din viață este că orice dimineață îți oferă o altă șansă să începi viața de la zero și să renunți la trecut.

Uite atât de generoasă este viața noastră.

Nu trebuie să fii nerăbdător și să grăbești lucrurile. Ralph Waldo Emerson a spus:

„După ce ziua se termină, las-o să plece. Ai făcut tot ce ai putut. Desigur, au fost făcute unele greșeli și absurdități, dar uită-le cât mai curând posibil, pentru că mâine este o nouă zi.”

4. Nu există nimic etern în viață.

Totul este trecător în viața noastră. Totul se schimbă și se transformă, chiar dacă vrem să deținem ceva cât mai mult timp posibil, de fapt nimic din viața asta nu ne aparține cu adevărat.

În momentul în care trebuie să părăsim această lume, nu vom putea lua cu noi altceva decât iubirea care ni s-a oferit.

5. Suferința ta nu te pedepsește, ci te ajută să-ți găsești libertatea.

Orice experiență și interacțiune pe care ți le oferă viața (oricât de grele sau dureroase nu ar fi) este o binecuvântare trimisă către tine pentru a te modela și pentru a te ajuta să devii persoana care trebuia să fii.

Toate suferințele tale, greutățile și toate încercările numeroase pe care le-ai avut de înfruntat nu sunt deloc menite să te pedepsească. Ele te eliberează de tărâmul întunericului și al ignoranței. Ele sunt menite să-ți spună adevărul despre cine ești. Nu te opune, lasă iubirea, credința și încrederea în sine să intre în inima ta. Crede-mă, toate acestea te vor aduce înapoi la adevăratul “Eu”.

6. Te-ai născut cu aripi.

Nu te-ai născut pentru durere, nu pentru suferință și cu siguranță nu pentru a-ți fi frică.

Ai venit în această lume pentru dragoste, pentru frumusețe, pentru adevăr, înțelepciune, zâmbete și pace.

Înțeleptul poet Rumi a spus:

„Toți ne naștem cu un anumit potențial. Binevoitori și de încredere, cu propriile vise și idealuri. Ne-am născut cu aripi. Am fost trimiși aici nu ca să ne târâm, așa că nu mai face asta. Ai aripi. Trebuie să înveți să le folosești și să zbori.”

7. Nu acorda importanță părerilor altora.

Să-ți faci griji cu privire la ceea ce ar putea gândi alți oameni și să încerci să-ți adaptezi viața la punctul lor de vedere, nu este altceva decât o stare de stres, frustrare, confuzie și suferință.

Nu uita niciodată că viața ta îți aparține numai ție, iar părerea altcuiva nu ar trebui să te deranjeze.

8. Nu-ți poți neglija viața de dragul altcuiva.

Trebuie să mergi pe drumul tău, încercând să-ți urmezi destinul. Nu poți să-ți neglijezi viața și să pui pauză, doar pentru că cineva îți cere acest lucru.

Nu uita că relația ta cu „Eul” tău este cea mai importantă dintre toate relațiile posibile. Acestea sunt relații sacre și ar trebui tratate în același mod.

9. Este mai bine să fii singur decât în preajma unor oameni toxici.

Dacă îți este dificil să găsești un prieten inteligent și de încredere care să ducă o viață frumoasă, atunci tu, exact ca un rege care părăsește un regat cucerit, trebuie să mergi pe propriul tău drum.

10. Esența ta este mai importantă decât faptele tale.

Esența ta este mai valoroasă decât faptele tale. La urma urmei, calitatea muncii tale este determinată de valoarea ta ca persoană.

Nu confunda niciodată aceste două concepte. Altfel, riști să fii prins în convingerea că valoarea ta vine din ceea ce ai reușit în viață și nu din cine ești.

Acceptă-ți umanitatea. Fii tu însuți și lasă viața să se ocupe de restul.