O listă de cuvinte pe care nu ar trebui să le rostești dacă nu vrei să îndepărtezi norocul de la tine

Toată lumea știe despre puterea rugăciunilor, iar unii chiar cred în conspirații. Dar atât de rar ne gândim la faptul că manipularea energiei cu ajutorul cuvintelor ne-a venit de la strămoși îndepărtați. Acum aceste lucruri sună pentru noi aproape ca un discurs străin, dar și limba noastră este capabilă de asta, fie că ne place sau nu. De aceea, astăzi analizăm cuvinte care nu ar trebui rostite prea des și fără a fi gândite dacă nu vrei să atragi ghinionul în viața ta.

Cele mai multe dintre ele le folosim în vorbirea noastră în fiecare zi și este pur și simplu imposibil să evităm acest lucru. Dar din cauza gândirii pesimiste, a obiceiurilor de vorbire sau a altor factori, mulți oameni abuzează de cuvinte care literalmente îți iau energie. De aceea astăzi îți vom spune care este captura fiecăruia dintre cuvinte și cum să folosești corect astfel de cuvinte, fără a-ți face rău ție și celor din jur.

Ce cuvinte nu trebuie rostite

“De blestem”
S-ar părea că este o exclamație obișnuită când ceva a căzut, s-a rupt, etc. Dar de fiecare dată când te arzi sau scapi ceva, în general, îți creezi o pacoste minoră, numind-o blestem – strângi deja nodul energiei negative asupra ta. Mai devreme sau mai târziu, astfel de comentarii vor duce cu adevărat la faptul că treburile tale vor fi proaste, ca de la influența forțelor malefice. Este mai bine să excluzi din discursul tău cuvintele de blestem.

„La naiba”, „demon”, „imbecil” și așa mai departe
De acord, nimeni nu vrea să atragă fenomenele menționate mai sus în viața lor și nu contează dacă este ceva din cealaltă lume sau o realitate complet tangibilă. Rostind astfel de cuvinte, tu însuți acumulezi energie proastă. Mai bine scapi de obiceiul de a spune asta.

„Sărăcie”, „probleme”, „greu”, „necaz”
Oamenii folosesc adesea astfel de cuvinte atunci când se plâng de greutățile vieții lor. Dar mulți abuzează de o viziune pesimistă asupra ființei lor. Continuând să vezi doar răul și să te concentrezi asupra lui, nu vei reuși să atragi binele în viață. Se spune că suntem ceea ce mâncăm. În acest caz, viața noastră este așa cum o descriem.

“Urăsc”
Ura este un sentiment prea puternic pentru a-l experimenta cu sau fără motiv. Cu toate acestea, spunem adesea că urâm ceva – doar pentru a crește luminozitatea cuvintelor noastre. Din păcate, mai devreme sau mai târziu, obiectele pe care le urâm doar în cuvinte încep să ne răspundă cu ură în fapte. Este mai bine să nu exagerezi pur și simplu de dragul unei impresii asupra celorlalți.

„Ghinion” și „fără speranță”
Indiferent cât de amară ar fi viața, totul este încă în mâinile noastre și situații fără speranță pur și simplu nu există. Dar rostind cuvinte care afirmă atotputernicia destinului asupra unei persoane, îndepărtăm din noi înșine puterea pe care o posedăm. Admitem înfrângerea, când de fapt totul ar putea fi corectat sau schimbat în bine. O astfel de poziție în viață nu a ajutat încă pe nimeni, dar a reușit să facă rău multor oameni. Nu e de mirare că disperarea este unul dintre cele 7 păcate capitale.

“Nu pot”
Asemănătoare ca influență cu cele două anterioare, dar umilește o persoană chiar și fără influența unor puteri superioare precum soarta. Chiar dacă ceva nu îți merge acum, nu ar trebui să renunți complet și să rostești cuvântul “Nu pot”.

“Niciodată”
Să nu spui niciodată „niciodată” este un adevăr pe care îl știm cu toții de mult timp. Dar acest lucru nu îi împiedică pe oameni să-l rostească. Viața este plină de surprize, dar abuzând de termenul „niciodată”, tu însuți îți tai forțele pentru schimbări armonioase.

“Nu”
S-ar părea cum să trăiești fără acest cuvânt fundamental și nu spunem să-l elimini complet din vorbire. Încearcă doar să nu fii prea categoric, astfel vei evita certurile și contrazicerile cu oamenii din jurul tău.