„Nu vă jucați cu creierul, e periculos!” Ceea ce îți spune acest neurolog o să-ți schimbe viața!

Tatiana Cernigovskaia este doctor în biologie și filologie, neurolog, psiholingvist și profesor universitar. Este considerată drept una dintre cele mai deștepte femei din Federația Rusă. În cadrul lecțiilor sale, Tatiana Cernigovskaia deseori subliniază că creierul are nevoie să fie pus la treabă. Dacă mușchii nu depun efort, ei se atrofiază, în mod analogic se întâmplă și cu creierul. Iată de ce efortul intelectual este un leac pentru creier. Altfel…

„Nu te poți juca cu tsunamiurile și cutremurele. Nu te poți juca cu creierul, pentru că e periculos, nu este o jucărie. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă vor citi doar reviste, etichete de la produse și instrucțiuni de utilizare a soluțiilor pentru pete, ei trebuie să-și asume consecințele. Ei vor avea un altfel de creier… și este vorba despre milioane de oameni. Creierul se formează în baza a doi factori – genetic, pe care nu-l putem influența, și neuronal, care se formează în funcție de activitățile noastre. Rețeaua neuronală se construiește pe parcursul întregii vieți, chiar și în timp ce purtăm această conversație. Rețeaua neuronală se construiește în fiecare secundă, iată de ce nu trebuie să citești texte proaste, să asculți muzică proastă și să te alimentezi prost – toate acestea afectează în aceeași măsură creierul. El memorizează absolut totul, pe unde ai mers, ce ai văzut, ce ai mirosit și ce ai auzit.

Sper că ai înțeles ce a vrut să spună Tatiana Cernigovskaia. Creierul absoarbe totul ca un burete, în special informațiile ușor de consumat, care se impregnează în conștiința noastră fără ca să depunem efort. Ai grijă ce consumi!