Nu trebuie să plătiți! 10 conflicte tipice ce se pot întâmpla într-un salon de frumusețe

Culoarea care s-a primit nu are nimic de-a face cu cenușiul pe care l-ați dorit ? Meșterul nu distinge bob-ul de carre și, ca urmare, aveți un cuib de păsări pe cap? Nu trebuie să plătiți pentru greșelile altora.

Orice procedură făcută într-un salon de frumusețe trebuie să înceapă cu o descriere detaliată de către meșter. El trebuie să vă avertizeze despre toate riscurile posibile, să vă zică durata aproximativă a procedurii, costul acesteia și să discute cu dvs. un plan de acțiune dacă suspectează în prealabil că rezultatul nu va fi așa cum vă așteptați. Dacă nu vi se explică toate detaliile procesului, atunci salonul a încălcat deja drepturile dumneavoastră. Și prin lege poți să refuzi să plătești pentru serviciile oferite.

1.Părul vopsit nu se potrivește cu ceea ce ai cerut

Avocații numesc acest termen inconsecvența serviciului cu condițiile contractului. Simțiți-vă liber să solicitați vopsirea părului din nou, dacă rezultatul nu este cel cerut, sau refuzați să plătiți. Dacă administratorul insistă să plătiți integral pentru serviciul prestat, cereți-i să se adreseze instanței. Legea este de partea ta! Apropo, reamintiți-i meșterului neatent că, înainte de vopsirea părului, el a fost obligat să facă un test biologic pentru sensibilitate, iar această încălcare este un motiv pentru a obține despăgubire.

2.Te-a frezat rău

Aveți dreptul să solicitați despăgubire pentru daunele provocate. Dacă este imposibil să elimini deficiențele, nu plătiți nimic. Dacă situația poate fi corectată, cereți să vă frezeze din nou. Mai mult decât atât, teoretic puteți solicita chiar o compensație pentru prejudiciul moral. Dar aici nu există prea multe șanse.

3. Înainte de începerea procedurii, ei v-au spus un preț, iar la sfârșit alt preț

Un truc tipic făcut de saloanele fără scrupule: “Am făcut o altă mască pentru dvs., a fost nevoie de spălare suplimentară” … Ești înșelat! Înainte de a face orice altă procedură suplimentară, meșterul este obligat să vă anunțe și să vorbească despre cost. Puteți refuza sau fi de acord. Tot ce se face în secret nu este problema dvs., nu ați comandat aceste servicii. Puteți fi amenințat cu poliția, dar să știți că poliția nu are dreptul să intervină în relațiile de drept civil.

4.După vopsire părul s-a deteriorat

De obicei, într-o astfel de situație, meșterul începe să te convingă că problema e în părul tău și nu putea să prevadă astfel de consecințe. Este o minciună! De aceea este un meșter, pentru a studia caracteristicile părului dumneavoastră înainte de procedură și, în caz de îndoială, să vă anunțe. Dar dacă ați insistat, în ciuda avertismentelor, atunci, din păcate, este vina voastră. Dar dacă nu va spus nici un cuvânt, nu trebuie să plătiți, mai mult decât atât: cereți despăgubire pentru aspectul stricat! Prin lege, nu ești obligat să știi nimic despre procedură și este sarcina meșterului de a-ți spune eventualele consecințe.

5. Ți-a fost promisă o frizură ca să o aranjezi ușor, dar nu o poți face

Să nu credeți că mâinile dvs. nu sunt capabile să o facă sau produsele de styling sunt rele. Întoarce-te la salon și spune-i administratorului că ți s-au dat informații false despre serviciul oferit. Costul frizurii trebuie returnat imediat.

6.Ai avut o reacție alergică la vopsea

Firește, salonul va insista că motivul nu este în vopsea și, în general, cine știe cu ce te-ai ocupat după ce ai plecat de la ei. Nu renunta! Mai întâi, amintiți-vă despre testul de sensibilitate biologică. Cu siguranță nu au făcut-o! Deci, ei sunt responsabili pentru consecințe. Mai mult decât atât, chiar dacă ați mai folosit acea vopsea de multe ori în acest salon, legea este de partea dumneavoastră: poate este un defect de la producător, sau vopseaua a fost depozitată incorect, sau maeștrul a confundat ceva în timpul pregătirii amestecului. Trebuie să te duci la salon în cel mult 48 de ore după vopsire și să ai o opinie medicală ce adeverește reacția alergică.

7. Ați decis să încheiați procedura fără a o termina

Ai tot dreptul! De exemplu, mirosul de vopsea s-a dovedit a fi insuportabil pentru tine, sau ți-ai amintit brusc despre fierul de călcat care l-ai uitat în priză și manichiurista s-a mutat la cel de-al doilea deget. Va trebui să plătiți doar cantitatea de muncă efectuată. Și dacă motivul pentru care ați decis să opriți procesul este că meșterul ți-a tăiat cuticula, sau ți-a fript pielea, sau ți-a cauzat alte daune de sănătate sau disconfort, nu trebuie să plătiți!

8. În procesul de vopsire a părului, ți-a căzut vopsea pe haine și a stricat-o

Într-un salon bun vi se va oferi imediat o alegere: compensarea costului hainei sau banii pentru o curățare chimică a hainei. În cel mai rău caz, tu va trebui să le oferi această alegere.

9. Ai fost scurs de bani

Ai venit la cosmetolog pentru curățarea tenului, dar te-a convins că este nevoie de un întreg ciclu de proceduri, precum și de mezoterapie și biorevitalizare. Ai mers la salon timp de o lună, dar nu ai nici un rezultat… Poți obține o rambursare a banilor!

10.Oja-gel Shellac sau gelul de pe unghii ți-a sărit după trei zile după aplicare

Numai nu scoateți lacul de pe restul unghiilor! Du-te la salon, demonstrați situația și cereți o rambursare a banilor sau o nouă acoperire. Din start întrebați câte zile de garanție vă oferă pentru procedură.

Întodeauna să iei bonul

Cereți bonul și verificați ca acesta să conțină toate serviciile furnizate, costul fiecărei proceduri separat, ora la care a fost furnizat serviciul și numele meșterului care a efectuat procedurile. Dacă vor apărea probleme, nu va trebui să dovediți că ați făcut precedura la acel salon.