„Nu-ți face griji pentru nimicuri”: 7 fraze care aduc liniște sufletească

Există ceva liniștitor în cuvintele înțelepte. Datorită lor, înțelegem că multor oameni li s-a întâmplat să experimenteze cam același lucru ca și noi, au reușit să găsească soluții la probleme care par că nu pot fi rezolvate.

O insulă a calmului – uneori se pare că asta este tot ce avem nevoie pentru a ne reface după șocuri, a ne relaxa și a câștiga putere. Dar unde poate fi găsită? Acasă ne așteaptă copiii năzbâtioși, iar la serviciu avem parte de diferiți clienți capricioși. În loc de liniște, experimentăm din ce în ce mai mult stres. În astfel de momente, merită să asculți înțelepciunea altora. Iată 7 fraze pe care ar fi bine să ți le amintești în momentele dificile.

„Sentimentele vin și pleacă, exact ca norii pe cer. Ancora mea este respirația conștientă.” – Thich Nhat Hanh, călugăr vietnamez, autor de cărți despre budismul zen

Citatul de mai sus reamintește că respirația atentă te va ajuta să-ți găsești centrul calmului și că toate sentimentele și experiențele sunt temporare.

„Va conta acest lucru peste 5 ani? Dacă da, atunci merită să faci ceva cu această situație, dacă nu, atunci relaxează-te.” – Catherine Pulsifer, scriitoare canadiană

Cât de grav este lucrul care provoacă stres? Merită să aloci timp și efort acestei situații? Te-ai certat cu cineva la supermarket? Da, e neplăcut, dar peste cinci ani nu-ți vei mai aminti de această situație. Nu-ți face griji pentru situațiile care nu au importanță.

„Unele lecții sunt învățate mai bine în timpuri liniștite, iar alte lecții – în timpul unei furtuni.” – Willa Cather, scriitoare americană

Aceste cuvinte te vor ajuta să realizezi că suferința ta nu este în zadar. Greutățile experimentate îți vor permite să înveți lecții importante și să crești, deși acest proces poate fi foarte neplăcut. Înțelegând acest lucru, poți privi diferit asupra „dungilor negre” din viață.

„Natura nu se grăbește niciodată și reușește totul” – Lao Tzu, vechi filozof chinez, fondatorul taoismului

Mulți dintre noi suntem preocupați de activitățile zilnice și încercăm să atingem obiectivele. Desigur, atingerea scopului este foarte importantă, dar această afirmație ne reamintește că multe se pot realiza fără grabă și stresul care îl însoțește.

„Nu-ți face griji pentru nimicuri” – Richard Carlson, psihoterapeut și autor american de cărți

Aceste cuvinte amintesc că este timpul să ne concentrăm pe ceva cu adevărat important. Problema este că multor oameni nu le este atât de ușor să distingă lucrurile nesemnificative de ceea ce este cu adevărat valoros, dar dacă știi ce este important pentru tine, acest sfat ar putea să-ți fie util.

„Afacerile reale sunt mai bune decât proiectele ideale” – Sheryl Sandberg, șef departament de operaţiuni la Meta

Tendința spre perfecționism poate provoca stres constant. Concentrându-ne în principiu pe realizarea sarcinii, dar nu pe a face totul ideal, economisim mult timp. Când scopul este atins, ne bucurăm de succes și nu ne simțim ghinionist.

„Nu contează cât de oribilă a fost ziua de azi, viața merge înainte, iar mâine va fi mai bine” – Maya Angelou, scriitoare și poetă americană

Uneori merită să ne amintim că mâine va fi o nouă zi și se vor deschide noi oportunități.