Nu te va lăsa indiferent. Vei citi într-un minut, dar vei ține minte o viață.

Un bărbat și-a adus tatăl său în vârstă la un restaurant ca să-l hrănească cu o cină delicioasă. Tatăl era foarte bătrân și slab.

În timp ce mânca i-au căzut pe tricou și pantaloni bucăți de mâncare. Oamenii din local s-au uitat cu dezgust, dar fiul său a rămas calm.

Când a terminat să ia cina, fiul l-a ajutat pe tatăl său să se ridice și l-a dus la toaletă. Acolo i-a curățat pantalonii și tricoul, l-a spălat, i-a pieptănat cu gingășie părul cărunt și l-a ajutat să-și pună ochelarii.

Când au revenit în sala restaurantului, au fost întâmpinați de o tăcere aproape completă.

Singurul lucru care se auzi a fost indignarea despre faptul că nu știu a se comporta într-un local public, împrăștiind mâncarea și lipsindu-i pe alții de poftă. Fiul a chemat chelnerul să plătească, și când ieșeau deja din sală, un bărbat în vârstă a exclamat:

– Se pare că ați lăsat ceva!

Fiul s-a uitat în jur, și-a verificat buzunarele și a spus: “Nu, nu am lăsat nimic.”

Apoi omul a zis: “Ai lăsat ceva la toată lumea care stă în această sală! Ai lăsat o lecție pentru fiecare fiu și fiică și o speranță pentru fiecare părinte! ”

Oamenii din hol au tăcut brusc. Fiecare dintre ei au simțit rușinea pentru condamnarea acestor oameni. La urma urmei, una dintre cele mai mari onoruri pe care soarta ne poate da este grija față de părinții vârstnici, acei oameni care ne-au dat timpul lor, sănătate și bani. Ei merită întotdeauna cel mai profund respect.