Nu te mai compara cu ceilalți: 5 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericită

Ce te face fericită? Pune-ți această întrebare chiar acum. Poate o întâlnire mult așteptată cu o persoană dragă după o lungă despărțire, zâmbetul copilului sau doar o ceașcă de cafea preferată și un croissant fierbinte cu umplutură de ciocolată. Cineva se va bucura dacă va reuși să slăbească câteva kilograme sau să călătorească într-o țară în care nu a fost niciodată.

Dar ce poate face o femeie nefericită? Se pare că există cinci lucruri care contribuie la acest lucru, dar stă în puterea ta să renunți la ele și să-ți schimbi viața.

Cinci lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericită

1. Studierea constantă a aspectului în oglindă
Nemulțumirea față de sine și obsesia față de propriul aspect au un efect negativ asupra moralului. Sunt fete care sunt atât de preocupate de felul în care arată, încât se învârt constant în fața oglinzii, își scot trusa cosmetică pentru a-și pudra fața, etc. Și oricât nu ar arăta de bine, nu sunt niciodată mulțumite. Dacă vrei să fii fericită, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la felul în care arăți tot timpul și să fii prea critică cu tine când te uiți la aspectul tău.

2. Neiertarea greșelilor din trecut
Toți oamenii fac greșeli, dar în niciun caz nu ar trebui să te oprești asupra experiențelor negative din trecut. Și dacă îți reproșezi ani de zile vreo faptă nesemnificativă, nu te vei putea simți fericită. Încearcă să te ierți pentru greșeli și să renunți la situație: vei simți imediat cum piatra va cădea de pe umeri și va deveni mai ușor să respiri!

3. Compararea cu ceilalți
Iată un alt lucru care te împiedică să fii fericită. Dacă ai obiceiul de a te compara constant cu fete mai de succes, mai bogate și mai atractive, atunci riști să-ți pierzi propria unicitate și individualitate. Trebuie să scapi de dorința de a fi ca altcineva! Fiecare femeie este atrăgătoare și frumoasă în felul ei. Nu uita de asta!

4. Simțirea în mod constant a vinei
Uneori ne putem învinovăți pentru ceva pe care nu îl putem influența în niciun fel: acestea sunt greșeli făcute în trecut, excesul de greutate, unele trăsături negative de caracter și oportunități pe care le-am ratat din cauza prostiei noastre. Fiecare femeie va găsi întotdeauna ceva pentru care să se învinovățească, dar acest sentiment ne distruge din interior. Mai mult, odată o astfel de situație poate duce la diferite boli. Orice ți s-ar întâmpla, ia-o ca pe o experiență valoroasă, nu contează dacă este bună sau rea. Încearcă să te iubești pentru ceea ce ești: cu toate greșelile, neajunsurile și problemele. De îndată ce încetezi să te învinovățești pentru toate, vei deveni imediat mai fericită.

5. Să ai grijă de tine ca și cum ar fi o sarcină grea
Dacă faci gimnastică, mergi la sală, mergi la cosmetician sau aplici pe față crema ta preferată cu o asemenea senzație încât este o sarcină grea, atunci asta înseamnă că îți lipsește iubirea de sine. Ai grijă de propriul tău corp cu plăcere! Când îți pui o mască pe față, gândește-te cât de mult te iubești și că ai făcut din nou un pas mic pentru a arăta mai bine. Treptat, sentimentul de greutate și datorie va dispărea și va fi înlocuit de satisfacție atât din procesul în sine, cât și din rezultat.

Acum știi ce te împiedică să fii fericită! Dar ai puterea de a schimba totul.