Nu te impune oamenilor, chiar dacă îi iubești: Despre ce ne învață proverbul oriental?

Bați mereu la ușa care niciodată nu ți se deschide? Mulți oameni încearcă să se sacrifice de dragul persoanelor pe care le iubesc, fiind gata să facă orice pentru a fi alături de ele, deși acestea încearcă să-i evite cu orice preț. De ce se întâmplă să nu renunțăm și să credem că totuși va fi bine, deși nu este reciproc?

Unii oameni cred că ei vor fi mereu acceptați și îndrăgiți. Aceasta este o adevrată impunere asupra oamenilor care nu vor să țină legătura cu noi.

Unele persoane comunică cu tine doar din respect și educație, dar de fapt sunt total indiferenți de tine și de cerințele tale. Se merită totuși să bați la ușa care nu se va deschide?

Cel mai bun exemplu de acest gen este atunci când încerci să fii într-o relație cu cineva, însă acea persoană nu te îndrăgește și nu are dorința de a fi alături de tine, fiind gata să își dedice timpul liber făcând orice, doar pentru a se afla cât mai departe de tine.

De cele mai multe ori, bărbații încearcă să cucerească femeile inexpugnabile, care le refuză toate cererile de a ieși la o cină, complimentele și chiar modul de a fi frumos curtate. Probabil devii atât de obsesiv, încât provoci dezgust altora și o lipsă totală de dorință de a menține măcar o oarecare legătură cu tine.

Însă, ar trebui să te gândești la faptul că poate este mai bine dacă această ușă nu se deschide, din motiv că în spatele ei te poate aștepta o dezamăgire totală. Iar pentru ca sufletul tău să nu fie rănit, este mai bine ca ușa să rămână închisă.

Dacă o persoană îți demonstrează în nenumărate moduri că nu are dorință de a mai comunica cu tine, iar tu continui să faci tot posibilul pentru a fi oricum lângă ea, atunci ia în considerare că te îndrepți spre propria dezamăgire.

Deci, poate că totuși există un plus dacă nu ți deschide o ușă? Poate ar trebui să te oprești și să te gândești? Imaginează-ți cât de trist vei fi știind că ai avut parte de cea mai mare dezamăgire, doar din simplu fapt că nu ai renunțat la timp să te impui oamenilor, chiar dacă îi iubești.

Te întrebi de ce poți rămâne dezamăgit? Pentru că încerci să fii insolent și te atașezi de oamenii care nu simt nimic pentru tine, încercând să fie cât mai departe de tine. Aceștia te evită cu orice preț, iar odată ce se întâmplă acest lucru, la sigur într-un final rămâi dezamăgit.

Să forțezi pe cineva să te îndrăgească, este exact același lucru cum ai forța o persoană să creadă în Dumnezeu. De ce ar trebui să impui pe cineva să comunice cu tine dacă nu își dorește? De ce să îți irosești forțele dacă oricum nu vei fi niciodată înțeles?

Un proverb oriental spune că nu trebuie să te impui oamenilor, chiar dacă îi iubești, deoarece vei fi dezamăgit. Iar după o astfel de lovitură, vei avea nevoie de mult timp ca să îți revii.