Nu mai cumpăra Avocado din magazine. Cum să cultivi propriul copac chiar la tine acasă!

Creșterea propriului copac de avocado este mult mai simplă decât credeți.

În zilele noastre, este deja greu să-ți imaginezi o persoană care nu a gustat acest fruct minunat cel puțin o dată în viața sa. Și nu este ciudat. Găsești avocado peste tot! Acest fruct se adaugă în meniuri și mâncăruri de către multe restaurante și gospodine. Avocado conține o mulțime de substanțe utile și necesare pentru organismul uman, cum ar fi potasiul, vitaminele din grupa C, E, K, B5, B6, precum și multe fibre grosiere, utile pentru inimă și digestie.

Singurul dezavantaj grav al acestui fruct a devenit prețul său, care a crescut în ultimii 3 ani cu 25%. Acest lucru este legat de dorința producătorilor de ași spori veniturile. Este mult mai ușor și mai profitabil să creșteți propriul copac și să vă bucurați de fructe ecologice. Și nu trebuie să vă sperie cuvântul copac. Avocado nu necesită mult spațiu. Arborele va crește cu ușurință într-un ghiveci mic.

CUM SĂ CREȘTI AVOCADO DINTR-UN SÂMBURE?

Germinarea

Curățați ușor sâmburele de avocado și introduceți în el 3-4 bețișoare subțiri în el la o distanță egală unul față de celălalt. Nu uitați să verificați unde se află locul de sus și cel de jos al sâmburelui. Apoi, umpleți un pahar adânc cu apă și puneți sâmburele cu tot cu bețișoare în apă. Bețișoarele vor face ca sămânța să nu se scufunde complet în apă.

Puneți germenele într-un loc cald, dar fără lumină directă a soarelui, până când tija ajunge la 15 centimetri, iar rădăcinile devin vizibile. Acest proces va dura până la 6 săptămâni. Apoi trebuie să tăiați tulpina la 8-10 cm și să așteptați până când mai apar frunze pe ea. Înainte de plantare ar fi bine să așteptați până când tulpina crește iar până la 15-20 cm.

Plantarea

Luați un ghiveci de dimensiuni medii cu pământ negru și plantați sâmburele în el, astfel încât jumătate din acesta să fie afară.

Îngrijire

Odată ce copacul este plantat, puneți-l într-un loc însorit și udați-l abundent și în mod regulat. Solul ar trebui să fie în mod constant hidratat, dar nu prea mult. Dacă frunzele devin galbene și încep să cadă, atunci planta are prea multă umiditate. În acest caz, nu udați copacul timp de câteva zile.

Gata!

Va trebui să așteptați câțiva ani înainte ca planta să producă fructe, dar merită.