Nu mai arunca apa după fierberea pastelor: Un mic secret de la bucătarii-șefi!

Acest truc simplu îți va face mâncărurile mai gustoase. 

În timpul fierberii, din făină este eliberat amidonul în apă. Prin urmare, după gătirea pastelor, rămâne un lichid tulbur alb. Majoritatea oamenilor îl aruncă în chiuvetă. Dar nu și bucătarii -șefi. Ei îl numesc „aur lichid”, căci anume această apă va ajuta sosul pentru paste să fie gros și omogen. Huffington Post povestește exact cum să utilizezi acest lichid!

Foarte des, în loc de sos, în farfuria noastră ajunge o baltă ciudată. Acest lucru se datorează faptului că apa și uleiul din amestec sunt stratificate. Anume în acest caz îți vine în ajutor lichidul în care au fost fierte pastele, fiind necesar pentru emulsificare.

Emulsificarea este procesul de combinare într-un amestec omogen a două lichide care altfel nu s-ar combina. Amidonul conținut în făină acționează ca un emulsionant și un agent de îngroșare. Adaugă câteva linguri de apă de paste în sosul tău și amestecă încet. Drept urmare, obții o consistență cremoasă.

Există o altă metodă de a utiliza acest lichid. Dacă nu clătești pastele după fierbere, acestea vor păstra un strat de amidon pe ele, care le va ține împreună cu sosul. Astfel, gustul pastelor tale va fi mai armonios. Acest truc funcționează cu orice sos: de roșii, de cremă Alfredo și chiar pesto.

Există următoarele metode de a păstra apa după gătit:

-Scurge pastele ca de obicei, însă nu în chiuvetă ci într-un bol.

-Fierbe pastele într-o cratiță specială cu o strecurătoare încorporată. Asta va simplifica procesul. Scoate strecurătoarea și apa va rămâne în vasul de gătit.