Nu le spune nimănui: 10 Lucruri pe care este mai bine să le ții în secret!

Caracterul deschis ne ajută să facem față temerilor. Dacă o persoană este complet deschisă, ea nu se teme de nimic, pentru că nu are nimic de pierdut. Astfel omul devine liber.

Dar există și unele dezavantaje. Nu poți fi sincer și deschis cu toată lumea. În caz contrar, vei ajunge să plătești pentru cele spuse. Cineva te poate condamna sau bârfi.

Să fii deschis nu este atât de rău, dar există subiecte care nu ar trebui discutate cu alții.

1.Eroismul

Curajul și eroismul sunt calități de neprețuit, iar faptele eroice trebuie făcute din suflet. Un adevărat erou niciodată nu se va lăuda cu ceea ce a făcut.

Cel care este gata să își riște viața de dragul altora, are în spate o educație corespunzătoare. Pentru el nu contează faima și părerile celor din jur. Faptele eroice nu necesită publicitate, societatea le vede și fără asta. Conștientizarea faptului că ai depășit dificultățile și nu te-ai pierdut deja este o recompensă.

2.Bârfele

De obicei, bârfesc oamenii care invidiază prosperitatea altora sau își doresc să se răzbune pe cineva. Uneori, iubitorii de bârfe sunt cei care au stima de sine scăzută. Astfel de oameni iubesc să răspândească bârfe, pentru că asta îi ajută să se înalțe. Unii au prea puține evenimente luminoase în viață și se distrează în acest fel.

După cum vedem, un om fericit, puternic și încrezut în sine nu va bârfi. Este ocupația preferată a celor nefericiți.

3.Cunoștințele spirituale

Aproape fiecare religie are propriile etape de creștere spirituală. Nu poți atinge o anumită etapă, dacă nu lucrezi asupra ta. Dacă ai reușit să depășești o anumită etapă, nu e cazul să le spui altora despre succesul tău. Fiecare își are propria cale de creștere spirituală, care trebuie înțeleasă și acceptată.

4.Binefacerile

Da, este un lucru bun să ajuți pe cei care au nevoie, dar nu trebuie să te lauzi pentru faptele de caritate pe care le faci. Pentru că în locul bunătății apare mândria.

5.Situația ta financiară

Fie că ai un venit destul de bun, fie că ai probleme financiare, este un subiect care creează incomoditate în discuție.

Există prieteni care, după ce află că ai un salariu bun, încep să ceară împrumuturi, să facă aluzii la cadouri scumpe sau să te roage să plătești pentru prânz la cafenea. Prin urmare, este mai bine să nu atingi subiectul banilor.

6.Capacitățile mintale

Discuțiile despre cât de prost sau cât de deștept este cineva nu își au rostul. Încă Albert Einstein spunea, că fiecare om este un geniu. Și dacă vei judeca un pește după abilitățile lui de a se urca într-un copac, atunci vei trăi întreaga viață considerându-l prost.

Fiecare om își are laturile sale puternice, dezvoltându-le, el poate obține multe în acel domeniu.

7.Planurile de viitor

Dacă îți dorești ca planurile tale să se îndeplinească, atunci nu trebuie să vorbești despre ele cu alți oameni. Profesorul Peter Golwitzer susține, că atunci când vorbim despre planurile noastre cu o altă persoană, le simțim realizate. În gândurile noastre deja am încheiat această chestiune importantă, iar asta înșeală creierul, care nu mai caută să facă ceva pentru a atinge scopul.

8.Secretele străine

Dacă cineva ți-a încredințat un secret, nu trebuie să îl spui nimănui. În caz contrar vei pierde pentru totdeauna nu doar încrederea acelei persoane, ci și simpatia. Nimeni nu iubește flecarii.

Dacă știi că nu poți păstra secretele, spune despre slăbiciunea ta înainte de a ți se încredința ceva sau schimbă subiectul discuției.

9.Problemele personale

Fiecare are propriile probleme și dificultăți în viață. Povestind despre ele, sperăm că vom fi compătimiți sau chiar ajutați să le soluționăm.

Dar ce ar putea face un om străin? El își are propria viață și propriile nevoi. În cel mai rău caz acesta se poate bucura de nefericirea ta. Dacă speri să fii ajutat, este cazul să discuți despre această situație cu cele mai apropiate persoane.

10.Certurile de familie

Certurile în viața de familie sunt ceva absolut normal, pentru că acestea vă ajută să scăpați de emoțiile negative. Însă nici într-un caz nu trebuie să implicați străinii în aceste certuri. Peste o zi vă puteți împăca, iar bârfele vor continua să se răspândească printre prieteni și cunoscuți.

Doar membrii familiei se pot clarifica în ceea ce se întâmplă, oamenii din afară nu cunosc toate detaliile și nu pot oferi sfaturile corecte.