Nu cere și nu te aștepta ca alții să fie ca tine: Reguli de aur ale comunicării pe care toată lumea ar trebui să le țină minte

Pentru ca viața să ne ofere cât mai puține dezamăgiri și cât mai multe bucurii, trebuie de ținut minte că 90% din starea noastră de spirit nu depinde de evenimentele care au loc, ci de atitudinea noastră față de acestea.

Iată care sunt regulile de aur ale comunicării pe care toată lumea ar trebui să le țină minte

1. Nu acumula resentimente – costă foarte mult.

Trebuie să înveți să ierți, acest lucru nu este necesar pentru alți oameni, ci, în primul rând, pentru tine. Cu toate acestea, nu este numaidecât să continui comunicarea cu persoana care te-a ofensat.

2. Nu te supăra pe copii pentru faptul că nu te înțeleg.

Pentru a înțelege, trebuie să mergi pe același drum în viață, dar între voi există o distanță mare. Așa a fost și așa va fi. Problema părinților și a copiilor este o problemă veșnică.

3. Când faci bine, nu aștepta bine.

Nu te aștepta ca alții să te iubească, să te respecte și să-ți întoarcă binele făcut. Învață să te bucuri de faptul că faci bine atunci când îți cere sufletul și nu când ești forțat. Un om înțelept a spus: „Ferice de cel care nu așteaptă nimic, pentru că nu va fi niciodată dezamăgit”.

4. Nu critica.

Critica este inutilă, pentru că face o persoană să fie defensivă și, de regulă, se străduiește să se justifice. Critica este periculoasă pentru că lovește mândria, atinge simțul importanței de sine și provoacă supărare.

5. Nu te contrazice cu cineva.

Oricum nu poți dovedi nimic nimănui, fiecare își are propria experiență de viață. Există o singură modalitate în lume de a câștiga o ceartă – aceasta este să o evităm.

6. Nu-ți impune trecutul altora dacă nu ți se cere.

Orice acțiune impusă, chiar și dragostea, este agresiune.

7. Atunci când evaluezi comportamentul altei persoane, încearcă să ții cont de situație și circumstanțe.

Imaginea noastră pozitivă despre „eu” se datorează în mare măsură faptului că ne putem ierta pe noi înșine pentru un comportament nepotrivit, referindu-ne la o situație și circumstanțe nefavorabile, dar nu iertăm pe altcineva, construind portretul său pe baza situației și circumstanțelor.

8. Nu cere și nu te aștepta ca alții să fie ca tine.

Există diferite „tipuri” de oameni cu diferite niveluri de conștiință și conștientizare de sine. Prin urmare, nu trebuie să fii surprins de diferența de gânduri, acțiuni, motive și valori.