Nu alerga după fericire și nu-ți fie frică de singurătate: 3 înțelepciuni de la un om în vârstă

Îți împărtășim 3 înțelepciuni de la un om în vârstă, pe care trebuie să le iei aminte pentru a trăi frumos.

Nu alerga după fericire

Ce este fericirea? O persoană săracă va spune că fericirea înseamnă o casă și mâncare pe masă, o persoană bolnavă va spune că fericirea înseamnă sănătate, o familie care încearcă să conceapă un copil de mulți ani va spune că adevărata fericire este atunci când testul de sarcină arată două liniuțe. Fiecare om percepe fericirea în felul său, dar ironia este că oamenii cred că vor găsi fericirea atunci când vor obține ceea ce nu au acum. Anume din acest motiv oamenii sunt întotdeauna nefericiți: „Un om nu prețuiește ceea ce are, mereu este axat pe ceea ce nu are și își spune: „Dacă aș avea asta, aș fi fericit… ” și așa toată viața, ceva nu este de ajuns pentru el.”

De îndată ce o persoană obține ceea ce și-a dorit, viața revine rapid la cursul anterior: fericirea începe să dispară, iar omul începe să-și dorească altceva. Oamenii singuri își creează nefericirea, gândind: dacă aș fi avut un salariu mai mare, un apartament mai mare, aș fi trăit atât de bine…

O persoană își devalorizează viața actuală, o pune într-o poziție slabă.

„Fericirea adevărată este să ne putem bucura de ceea ce avem acum și să apreciem totul. Ceea ce face o persoană nefericită sunt gândurile despre viața lui și despre lume, dar nu circumstanțele înconjurătoare.” – spune omul înțelept.

Asta nu înseamnă că trebuie să încetezi să-ți mai dorești ceva și să te străduiești pentru ceva, asta înseamnă că, în primul rând, fericirea trebuie găsită în momentul prezent.

Nu-ți fie frică de singurătate

„O persoană se simte singură atunci când are probleme, a căror soluție poate fi găsită de oamenii care nu sunt în preajmă.” Oamenii cred adesea că, după ce au cunoscut dragostea vieții lor, viața va deveni un basm, dar trec un an, doi, zece ani, iar viața își ia cursul de odinioară, probleme sunt la fel de multe, iar momentele de bucurie nu curg ca apa. Să găsești un prieten bun, un suflet pereche sau cel puțin un vecin bun, este foarte bine, dar: „O persoană cade în capcană atunci când își face fericirea să depindă de prezența altei persoane.”

De fapt, există un număr mare de persoane singure, iar dacă cineva are o sută de prieteni sau este căsătorit, asta nu înseamnă că nu se simte singur. O persoană care își găsește pacea în tăcere, nu poate fi singură, dar acest lucru nu poate fi realizat dacă se simte neîmplinită în absența atenției.

Nu acorda atenție altor persoane

„Abilitatea de a nu acorda atenție altor oameni este una dintre cele mai valoroase lucruri din viața mea.” – spune omul înțelept.

Ce înseamnă să nu acorzi atenție altor oameni? A nu acorda atenție altor persoane nu înseamnă să ignori pe toată lumea și să nu-ți îndrepți ochii către cineva care are nevoie de ajutor sau către prietenii tăi. Capacitatea de a nu acorda atenție oamenilor înseamnă de a nu le da putere asupra ta și asupra stării tale de spirit.

Este greșit să-ți pui stima de sine în mâinile altor oameni, un adult trebuie să aleagă singur cum să reacționeze. În cele mai multe cazuri, asta înseamnă să nu reacționezi și să nu acorzi atenție la nimic. Acest lucru nu poate fi învățat într-o singură zi, dar de fiecare dată va deveni din ce în ce mai bun.

Dispoziția unei persoane moderne este ca un tumbleweed: unde bate vântul, acolo se duce. De îndată ce o persoană simte că starea sa de spirit și stima de sine nu s-au mișcat nici măcar un pic în ciuda opiniilor altor oameni, va simți putere. Pentru a preveni pe alții să te controleze, trebuie să te controlezi tu însuți.