Noul sezon începe cu ordinea în garderobă: Ce să faci cu hainele pe care nu le mai porți!

Odată cu debutul unui nou sezon apare o dorință acută de a avea haine noi, de a scăpa de tot ce este vechi și plictisitor. Moda este schimbătoare și își dictează propriile reguli.

După o curățenie obișnuită, la doar câteva zile, în casa mea este din nou dezordine. Oricât îmi aranjez și sortez hainele în dulap, acolo încă mai există multe boarfe. Încep serios să bănuiesc că ele se înmulțesc. Singure, fără consimțământul meu.

Desigur, se întâmplă să fac și cumpărături spontane. Te uiți la o bluză și înțelegi că fără ea nu te vei întoarce acasă. Apoi, observi cum aceasta ca o trădătoare nu vrea să se combine cu restul garderobei și așa și stă acolo undeva uitată.

Conform metodei KonMari (după cum se numește autoarea metodei „Curățarea magică”) îți cureți casa o dată și pentru totdeauna. Secretul este să scapi de toate lucrurile inutile și să le aranjezi pe cele necesare, astfel încât să îți fie convenabil să le întorci la locul lor după utilizare. În plus, după o singură curățare după metoda KonMari, în mintea ta apare o schimbare și nu mai cari diverse lucruri inutile în casă.

Ei bine, iar psihologii susțin că dacă nu ai folosit un lucru de ceva mai mult de un an, înseamnă că nu ai nevoie de acest lucru. Această regulă se aplică perfect și garderobei. Dar ce să faci cu hainele pe care nu le mai porți?

Hainele pot fi: vândute, dăruite sau aruncate. Am încercat o dată prima opțiune și am înțeles că nu este cea mai reușită soluție, mai ales dacă lucrurile nu sunt în stare perfectă. Altă dată am decis să ofer hainele celor care au nevoie. Am găsit niște grupuri specializate pe rețelele sociale și am plasat un anunț: „Dăruiesc lucruri în stare excelentă!”

Mi-au scris mulți, în mare parte fără să se intereseze ce fel de haine, ce mărime și ce calitate au. În cele din urmă, mi s-a cerut să fac și o livrare la domiciliu. Ei bine, fac fapta bună până la capăt, m-am gândit eu. După 3 zile, mi-am găsit hainele pe paginile aceluiași grup, numai că în secțiunea „Se vinde”. Mdaa, ce să zic, succes!

Pe lângă grupurile de pe Internet, există posibilitatea de a duce lucrurile în puncte speciale de colectare pentru săraci, care, de regulă se găsesc în apropierea bisericilor sau mănăstirilor. De asemenea, poți apela la unele organizații caritabile sau instituții sociale.