Nimeni nu credea că-mi voi reface așa organismul: 5 „perle tibetane” ca să fii tânăr și sănătos

Am 60 de ani și practic aceste exerciții zilnic! Greutatea excesivă a dispărut, glanda tiroidă a revenit la normal, iar răceliile nu mă mai deranjează.

Secretul aspectului tânăr și vivacității călugărilor tibetani, păstrat sute de ani, a devenit disponibil tuturor.

Efectuarea a 5 exerciții simple, care nu în zadar sunt  numite „perle tibetane“, oferă un rezultat impresionant: elimină bolile, întinerește, întoarce acuitatea vizuală, auzul, normalizează greutatea, crește rezistența și performanța și îți oferă bună dispoziție.

Am încercat această tehnică pe noi înșine și, în sfârșit, am devenit convinşi: „Ochiul renașterii” nu durează mult timp şi, odată cu implementarea sa regulată, corpul este plin de energie vitală, mușchii sunt în forță, iar gândurile sunt reglate într-un mod pozitiv.

Primul exerciţiu tibetan

Primul exercițiu constă în rotirea mâinilor în sensul acelor de ceasornic. Mâinile se ridică lateral la nivelul umărului, palmele în jos. Începeți să rotiți în sensul acelor de ceasornic în jurul axei sale până când simțiți o ușoară amețeală. Încercați să respirați încet, uniform și profund. În primul rând, faceți 3 rotații, dar aduceți treptat numărul lor la 21. După ce faceți exercițiul, opriți-vă, aruncați brațele în fața pieptului și așteptați până când amețeala dispare complet.

Al doilea exerciţiu tibetan

Puneţi-vă pe spate, brațele să stea de-a lungul corpului. Efectuați expirarea maximă. Inhalați ușor și profund, ridicați ambele picioare în sus la un unghi de 90 °, capul se întinde până la piept. Încercați să nu forţaţi pelvisul și nu îndoiți genunchii. La o expirare lină, reveniți la poziția de pornire.

Începeți cu trei repetări lente, crescând treptat numărul lor la 21, nu mai mult. După ce aţi efectuat exerciţiul, aşezaţi-vă pe spate și relaxaţi-vă timp de 30-60 de secunde.

Al treilea exerciţiu tibetan

Stați în genunchi, picioarele paralele unul cu altul, degetele de la picioare se sprijină pe podea, palmele pe fese. La expirație, îndoiți-vă capul la piept, la inhalare – înclinați-vă capul înapoi, ușor îndoiți și scoateți pieptul. La expirație, din nou, înclinați-vă capul la piept, continuând să combinați înclinările cu respirația. Realizați 3 până la 21 de repetări. După finalizarea exercițiului, restabiliți respirația și odihniți-vă timp de 30-60 de secunde.

Al patrulea exerciţiu tibetan

Stați pe covor, puneți palmele pe podea, degetele întindeţi-le înainte. Picioarele să fie drepte și capul să fie înclinat spre piept. În timp ce inspirați, rulați de la călcâi până la picioare, ridicați pelvisul în sus și înclinați capul înapoi.

Țineți această poziție pentru câteva secunde, încordând toţi mușchii. La expirație, reveniți la poziția de plecare. Începeți cu 3 repetiții line, aduceți în cele din urmă numărul lor la 21. După ce ați terminat cel de-al patrulea exerciţiu, odihniţi-vă timp de 30-60 de secunde.

Al cincilea exerciţiu tibetan

Perla finală tibetană constă în poziţia câinelui. Stați în poziție verticală pe mâini, coborâţi genunchii și pelvisul să nu atingă pardoseala. Aruncați înapoi capul și expirați. În timpul inhalării, ridicați pelvisul și mutați-l în poziția câinelui cu botul în jos (poziția glisantă). Bărbia se trage la piept, picioarele să fie cât se poate de drepte, în timp ce corpul se aseamănă cu un unghi ascuțit.

La expirație, reveniți la poziția de plecare, fără a uita de respirație. Nu vă fie teamă, cu timpul veți respira corect: inspirați, îndoiți corpul și expirați, îndreptați-vă. Completați între 3 și 21 de repetări, depinde de pregătirea dvs.

Pentru ca practica tibetană de întinerire și vindecare să ducă la rezultatul dorit, este necesar să se urmeze câteva reguli simple pentru implementarea ei.

REGULI GENERALE

1.Cea mai importantă regulă este regularitatea! Faceți un set de exerciții o dată pe zi, evitând scăparea lor. Dacă doriți să obțineți un efect maxim, măriți numărul repetărilor: prima săptămână – 3 repetări ale fiecărui exercițiu, 2 săptămâni – 5 repetări, 3 săptămâni – 7 repetări și așa mai departe până la 21 repetări în 10 săptămâni de practică.

2. Cel mai bun moment pentru a realiza „Ochiul renașterii” este dimineața pe stomacul gol.

3. O altă condiție importantă pentru un rezultat rapid este respirația corectă, profundă pe nas.

4. Dacă este dificil să faceți unul dintre exerciții, nu ar trebui să vă suprasolicitați. Este mai bine să faceți mai puține repetări, dar corect.

5. După efectuarea fiecărui exercițiu, nu uitați să vă oferiți un minut de odihnă, să vă relaxați și să vă refaceți respirația.

Există o varietate de exerciții și complexe orientale, dar acestea sunt cele mai eficiente. Aceste 5 perle tibetane dau o sarcină de vitalitate, aduc mușchii în tonus, normalizează munca tuturor organelor și sistemelor, dar cel mai important – hrănesc mintea și sufletul. Începeți să efectuați astăzi acest set de exerciții și o să simțiți cum o să vă schimbați în interior și exterior.

P.S. Va plăcut articolul? Împărtășiți-l cu prietenii şi în comentarii nu uitați să spuneți despre impresiile dvs. despre gimnastica de întinerire tibetană.