Neurochirurgul Vlad Ciurea: Creierul iubește cititul, ciocolata, muzica bună și mai ales dansul!

Crezi că creierul nu se poate „îmbolnăvi„? Greșești!

Creierul suferă atunci când navigăm ore în șir pe internet, de la munca continuă și de la nervi.

Profesorul Vlad Ciurea a fost timp de 10 ani director la un spital de urgență și a realizat peste 20.000 de intervenții chirurgicale pe creier.

Neurochirurgul susține că creierul se poate îmbolnăvi de la izolarea permanentă, în tabletă și telefon, în timp ce acesta are nevoie de comunicare „curată” și vie.

Pentru activitatea normală a creierului este important să respecți în fiecare dimineață un ritual simplu. După trezire trebuie să faci puțină gimnastică, după care să bei 2 pahare de apă de temperatura camerei.

În timpul somnului, creierul nu se odihnește, ci lucrează, pentru a menține organele interne active.

Apoi urmează dejunul, care nu trebuie să fie luat în grabă. Savurează mâncarea și momentul, astfel îți creezi dispoziția potrivită pentru întreaga zi.

Prânzul trebuie să fie echilibrat. Bea doar apă curată, uită de sucuri și carbogazoase. Reține, creierul nu iubește grăsimea, tutunul și alcoolul, dar iubește ciocolata neagră.

Creierul nostru are două puncte de activitate maximă: între orele 10.00 – 12.00 și 16.00 – 18.00. Dacă simți că ai obosit, poți bea o cafea și mânca câteva bucățele de ciocolată neagră.

Un alt factor important pentru sănătatea creierului este mișcarea. Căci dacă ne mișcăm – existăm.

„Creierul nu este organul care poate fi controlat cu ușurință. Poate nu știați, dar și creierul are nevoie de odihnă și atenție” – susține specialistul.

Anume din acest motiv nu trebuie să uităm de odihnă. Toate bolile provin de la nervozitate și oboseală, mai ales accidentul vascular cerebral. Un somn liniștit și sănătos trebuie să dureze nu mai puțin de șase ore, pe timp de noapte.

Neurochirurgul ne îndeamnă să ne acordăm mai mult timp nouă înșine, să căutăm liniște, ordine interioară și bucurie.