“Neglijarea nevoilor tale”: 10 obiceiuri care îți distrug viața

Oamenii tind spre o viață mai bună. Este puțin probabil ca oamenii să vrea să trăiască în condiții groaznice, să fie bolnavi, supraponderali etc. Din păcate, obiceiurile noastre duc adesea la consecințe devastatoare, dar fiecare persoană este capabilă să facă față obiceiurilor care îi strică viața.

Iată 10 obiceiuri de care trebuie să scapi în primul rând

1. Gândirea autodistructivă
Cât de des îți concentrezi atenția asupra a ceea ce nu merge bine în viața ta? Observi lucrurile bune care ți se întâmplă sau ești obișnuit să vezi doar negativul?

Nu te mai gândi doar la rău. Desigur, în viața fiecărei persoane se întâmplă ceva rău, dar asta nu înseamnă că nu există momente bune.

2. Sacrificiu de sine în exces
A ajuta pe alții este cu adevărat important. Cu toate acestea, adesea oamenii îi ajută pe alții, neglijând propriile interese. Nu trebuie să faci asta. Este foarte bine dacă vreai să îi ajuți pe alții, dar mai întâi ajută-te pe tine însuți și atunci vei putea oferi altora mult mai mult.

3. Lenea
Știi ce să faci pentru a deveni mai bun, dar din anumite motive nu faci asta. Probabil că motivul principal este lenea. Acesta este unul dintre cele mai distructive obiceiuri. Dacă vrei să obții ceva semnificativ în viață, atunci uită de expresia „Mii lene”.

Caută surse de motivație. Gândește-te la motivele de ce trebuie să lucrezi și amintește-ți: nimic nu-ți oferă plăcere pe termen lung decât obținerea rezultatului propriei munci.

4. Referire la incompetență
Prin aceasta, oamenii sunt obișnuiți să-și justifice greșelile sau lipsa de cunoștințe într-un anumit domeniu. De exemplu, pentru astfel de oameni, întocmirea unui buget familial este o sarcină prea dificilă, ei nu o fac, justificându-se prin faptul că nu sunt economiști.

Nu-ți spune că nu poți face ceva. Nu-ți folosi incompetența ca o scuză pentru a nu face ceva. Depune puțin efort pentru a rezolva problema, iar în viitor, îți vei fi recunoscător.

5. Compătimirea de sine
Compătimirea de sine nu duce nicăieri, cu toții suferim de ceva. În viață există dungi albe și negre. Cu toate acestea, încercarea de a trezi autocompătimirea este un semn de slăbiciune. Uită de asta. În schimb, concentrează-te pe cum poți remedia situația.

6. Eliminarea mâniei asupra altora
Vulgaritatea și lipsa de tact în relația cu ceilalți sunt inacceptabile. Indiferent cum a fost ziua ta, indiferent cum s-a comportat o altă persoană, indiferent de ce s-a întâmplat în viața ta, fii politicos. Nu deveni o sursă de negativitate.

7. Ascunderea emoțiilor
Nu te ascunde de emoțiile tale. Nu te poți ascunde de tine însuți. Dacă ceva te deranjează și te îngrijorează, atunci caută rădăcina problemei și rezolv-o.

8. Izolarea socială
Unii oameni tind să se izoleze de familie, prieteni și societate în general. Adesea acest lucru este justificat de introversie. Desigur, fiecare persoană are propriul caracter, dar socializarea este extrem de importantă pentru bunăstarea emoțională.

Asigură-te că comunici cu oamenii cel puțin din când în când, îți împărtăși gândurile și sentimentele cu ei, le ceri părerea, etc.

9. Refuzul ajutorului
Oamenii care își distrug viața vor refuza până la urmă ajutorul, chiar dacă își dau seama că au nevoie de el. Răspunde sincer la întrebarea: ai nevoie de ajutor? Ești sigur că poți rezolva singur problemele din viața ta?

Ia aminte: nu este nimic rău în a cere ajutor. Oamenii apropiați vor fi bucuroși să te ajute.

10. Neglijarea nevoilor tale
Să ai grijă de tine este principalul lucru la care ar trebui să fii atent. Alimentație adecvată, somn, activitate fizică, dezvoltare spirituală – toate acestea se referă la îngrijirea de sine.