Multe gospodine fac asta greșit! În care compartiment trebuie să torni detergentul de rufe?

Chiar și o ocupație atât de obișnuită cum ar fi spălarea rufelor necesită cunoașterea unui șir de trucuri. După ce vei reuși să le stăpânești vei face față acestui lucru mult mai eficient și rapid.

De exemplu, nu toți știu că este posibil de a economisi pe balsamul de rufe, folosind niște bile obișnuite din folie alimentară.

Același efect îl pot avea și bobinele din firele de lână. Acestea au un efect antistatic asupra rufelor, datorită căruia țesătura nu se mai ,,electrizează”. Iar dacă picuri pe bobină ulei eteric, atunci hainele spălate vor avea mirosul tău preferat.

Dacă nu te aranjează calitatea spălării, nu te grăbi să dai vina pe mașina de spălat. Pentru început convinge-te că torni praful de spălat în compartimentul corect. Dacă nu o faci conform instrucțiunilor, atunci rufele pot fi spălate prost, iar pe hainele negre poți observa pete.

Fiecare știe unde trebuie să torni balsamul pentru rufe. De obicei, compartimentul este de culoare albastră și are un semn în formă de stea sau fulg. Cel mai probabil, cu asta te descurci perfect. Dar în ceea ce ține de detergent, cel lichid sau praf?

Pe lângă compartimentul pentru balsamul de rufe, în partea glisantă a mașinii de spălat mai există două compartimente. Multe gospodine obișnuiesc să toarne praful de spălat în compartimentul stâng, fără a se întreba la ce folosește celălalt compartiment. De fapt, acestea sunt însemnate cu simbolurile I și II (sau A și B).

În compartimentul I (sau A) se toarnă praf de spălat atunci când lași rufele la înmuiat în prealabil. Dacă alegi un regim obișnuit de spălare de 30, 45, 60 de minute, atunci este cazul să pui deteregentul în compartimentul II (sau B).

Această regulă simplă îți poate îmbunătăți și ușura procesul de spălare a rufelor.