Mănâncă câte o banană în fiecare zi și acest obicei îți va salva viața!

Există foarte multe obiceiuri sănătoase, care te ajută să îți păstrezi sănătatea și consumul zilnic de banane face parte din această listă.

Se știe că acest fruct exotic conține mulți nutrienți, zahăr inofensiv, fructoză și zaharoză. Mai mult de atât, dacă în fiecare zi vei consuma cel puțin o banană, nici nu îți vei da seama cum te vei simți un om complet sănătos!

Iată 15 motive, pentru care banana se consideră fructul cu beneficii multiple!

1.Controlul tensiunii arteriale

Dacă ai tensiune arterială ridicată, atunci trebuie să știi că banana va deveni cel mai bun remediu pentru tine. Acest fruct conține o cantitate minimă de sodiu și o cantitate maximă de potasiu, fapt ce ajută nu doar la scăderea tensiunii arteriale dar și controlează sănătatea cardiovasculară.

2.Combaterea constipației

Bogate în fibre, bananele consumate zilnic pot îmbunătăți tranzitul intestinal, fără a apela la ceaiuri sau laxative.

3.Energie pentru ziua întreagă

Bananele sunt bogate în vitamine, minerale și carbohidrați cu un indice glicemic scăzut. Toate acestea reprezintă o sursă excelentă de energie.

4.Ameliorarea arsurilor la stomac

Încă mai apelezi la pastile dăunătoare sau consumi apă sodică pentru a scăpa de aceste simptome neplăcute? Bananele au un efect alcalinizant în corp și, în cazul arsurilor la stomac, se recomandă consumul acestor fructe.

5.Previne anemia

Fructul galben îmbunătățește producția de globule roșii și hemoglobină, prin urmare, sigură-te că le-ai inclus în dieta ta zilnică.

6.Te salvează de depresie

Bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți. Apropo, același tip de proteină se găsește și în ciocolată, însă bananele sunt mult mai benefice în acest caz.

7.Întăresc oasele

Plus la toate celelalte beneficii, bananele sunt capabile să îți întărească oasele. Bicarbonatul de potasiu, care se găsește în acest fruct, reduce rata de pierdere a masei osoase. De asemenea, banana conține 16% din norma zilnică de mangan – anume acest nutrient este responsabil pentru prevenirea artritei.

8.Calmează sistemul nervos

Bananele reglează nivelul de zahăr în sânge și sunt bogate în vitamina B, care te ajută să te calmezi mai ales în momente critice. Mai mult de atât, o singură banană îți poate ridica dispoziția.

10.Controlul temperaturii corpului

Banana este considerată un fruct răcoritor, care poate scădea temperatura fizică, dar și ceaalalimente emoțională a femeilor însărcinate.

11.Ridică nivelul de insulină

Numeroase cercetări științifice au demonstrat, că bananele sunt deosebit de benefice pentru cei care suferă de diabet și au un nivel de zahăr scăzut în zânge.

12.Îmbunătățește digestia

Bananele combat arsurile la stomac, diareea și constipația, și totul se datorează faptului că sunt ușor de asimilat.

13.Luptă împotriva kilogramelor în plus

Bananele conțin foarte puține calorii (în jur de 100). Acest fruct te ajută să combați senzația de foame, reduce pofta de mâncare și contribuie la slăbit.

14.Antioxidant natural

Bananele conțin antioxidanți, care ajută în combaterea diferitor boli și afecțiuni. În plus, acest fruct dulce îți întărește sistemul imunitar.

15.Cu cât mai coapte, cu atât mai sănătoase

Cea mai benefică banană este cea cu puncte întunecate. Anume în ea se conțin cele mai multe substanțe utile pentru sănătatea organismului nostru.