Limbajul corpului la bebeluși: 7 gesturi importante

Viața noilor părinți este plină de temeri pentru copilul său. Dar chiar din primele zile de viață, bebelușii ne trimit semnale despre starea lor de sănătate sau cea emoțională.

Pentru că nu pot vorbi, ei discută cu părinții prin gesturi. Psihologii afirmă că aceștia trebuie să fie foarte atenți la corpul celui mic.

De la plânsete și scâncete, până la zâmbete sau grimase, cei mici au nenumărate feluri prin care își exprimă necesitățile, dorințele și emoțiile. Cu timpul, orice părinte învață limbajul corpului la bebeluși și înțelege ce își dorește cel mic atunci când întinde brațele în direcția sa, când își freacă ochișorii sau când își mișcă rapid piciorușele.

Mai jos vedeți 7 gesturi importante, prin care bebelușul vrea să-ți comunice ceva.

1.Spate arcuit.

Spatele arcuit la bebeluși poate fi o reacție la durere și colici. Dacă copilul face acest lucru în timpul alimentației, poate că nu mai vrea să mănânce.

De asemenea, bebelușii își arcuiesc spatele când sunt supărați, furioși sau obosiți.

2.Copilul dă din piciorușe.

Asta înseamnă că ceva îl deranjează. În această situație, doctorii ne sfătuiesc să verificăm scutecele și hainele bebelușului.

3.Copilul își rotește capul ritmic.

Pediatrii spun că bebelușii fac acest lucru pentru a se calma. Dar dacă copilul dumneavoastră face acest lucru des sau se bate cu jucăriile în cap, trebuie neapărați să mergeți la un consult medical.

4.Copilul se apucă de urechi.

Acest gest înseamnă că și-au descoperit urechiușele sau îi deranjează gingiile, pentru că apare vreun dințișor. În cazuri foarte rare, acest gest poate spune despre o problemă la urechiușă.

5.Pumnii strânși.

Strângerea pumnului este un semn că bebelușul este înfometat. Dacă vedeți acest lucru și copilul plânge – hrăniți-l imediat.

6.Îndoaie genunchii.

Acesta semn reprezintă probleme cu digestia, colici sau constipație. Ridicați copilul în poziție verticală și ajutați-l să regurgiteze.

7.Mișcarea bruscă a mânuțelor.

Acest gest înseamnă că cel mic este afectat de un zgomot sau de o lumină puternică.