Legea atracției pozitive: Un sfat înțelept de la Sri Shankar de ce să renunți la lucrurile inutile

De cele mai multe ori oamenii nu sunt pregătiți să se despartă ușor de lucruri, unul din motive fiind regretul care îl pot avea mai târziu. Dar oare se merită să ții lângă tine lucrurile inutile?

Înțeleptul Sri Shankar a considerat mereu că lucrurile inutile ne afectează negativ viața, astfel este necesar să renunțăm la ele, pentru a atrage lucrurile pozitive. Cuvintele sale uimesc prin profunzime:

“Să știi că atunci când renunți la ceva inutil, tot ce e mai bun urmează să vină. Nu-ție fie frică.”

Aceasta este legea atracției pozitive – să renunți la ceva inutil pentru a obține ceva mult mai bun. Te întrebi cum să o faci astfel încât în adâncul sufletului să nu regreți mai târziu?

Trebuie să recunoaștem că nu va fi atât de ușor, iar pentru aceasta este nevoie de timp. La început ți se va părea că este imposibil să te desparți de lucrurile la care ai râvnit cândva. Apoi, cu timpul, renunțarea ți se va părea mult mai ușoară. Aceasta este o muncă laborioasă asupra propriei persoane, o restructurare completă a gândurilor.

Același lucru este valabil și pentru oameni, nu încerca să ții cu forța pe cineva lângă tine. Dacă acea persoană nu dorește să se mai afle în preajma ta, atunci nu te impune. Las-o să plece, renunță la gândul de a încerca să o oprești. Dacă ține cu adevărat la tine, atunci va rămâne din proprie voință, iar dacă nu, atunci gândește-te că așa este mai bine, iar în viața ta va apărea un alt om mai bun.

Dacă vei renunța la un lucru inutil, atunci fii sigur că va fi înlocuit cu altul – mai nou, interesant și util. La fel se întâmplă și cu oamenii, dacă renunți la o persoană, atunci ia aminte că aceasta va fi înlocuită de o altă persoană mai interesantă, de la care vei învăța ceva nou.

Deci, ia aminte că există lucruri și oameni la care, mai devreme sau mai târziu, va trebui să renunți pentru totdeauna.