Le este frică de femei și alte 5 stereotipuri urâte cu care se confruntă bărbații necăsătoriți de 40 plus

Nu numai femeile au un ceas biologic care ticăie…

Nu doar femeile de peste 30 de ani și cu atât mai mult de 40 de ani au un ceas biologic ticăie sau, mai exact, cuvintele rudelor și ale societății le bat în cap: că a venit timpul. Și bărbații experimentează asta.

Dacă vorbim despre relațiile persoanelor care au peste 40 de ani, atunci există de obicei trei categorii:

1.Cei care nu au fost niciodată căsătoriţi;
2.Divorţat;
3.Văduvă;

Sau poate ai avut o relație de lungă durată care nu a rezistat timpului și nu v-ați căsătorit oficial.

Motivul pentru care ești singur la peste 40 de ani, desigur, îți afectează opiniile și așteptările. Dar ceea ce este, de asemenea, important este ce simt bărbații singuri de peste 40 de ani.

Un studiu a arătat cum preferințele bărbaților pentru femei se schimbă odată cu vârsta. Pentru cei mai tineri, este important ca fata să fie veselă și sinceră, să râzi cu ea, să fie ușor. Dar cu cât bărbații din sondaj erau mai în vârstă, cu atât mai des apăreau cuvinte precum „fidelitate”, „respect”, „stabilitate” și „grijă”.

Bărbații au remarcat, de asemenea, o atitudine pozitivă, bunătatea și ușurința ca fiind calități importante pentru o femeie.

Bărbații de peste 40 de ani care nu au fost niciodată căsătoriți se pot simți izolați social.

Cel mai probabil, majoritatea prietenilor lor sunt deja căsătoriți. Ei au copii, propriile preocupări familiale și poate fi mai dificil să mențină prietenia – există mai puține interese comune.

Pentru ei, timpul este foarte important și nu le place să-l piardă în zadar. Ei deja simt altfel.

Cel mai probabil, ei deja au carieră. Iar, acum vor deja să-și adune roadele muncii lor și caută o femeie cu care să le poată împărtăși.

Există multe stereotipuri în jurul unor astfel de bărbați:

-sunt axați pe carieră;
-sunt supărați pe femei;
-le este frică de femei;
-le este frică de relații;
-sunt afemeiați;
-sunt copii în suflet;

Acum gândiți-vă la stereotipurile din jurul bărbaților în vârstă de 40 de ani care au fost căsătoriți:

-te vor compara mereu cu fostul lor;
-copiii sunt mai importanți pentru ei;
-nu caută decât o mamă pentru copiii lor;
-au o relație dificilă cu fostul lor;
-încă nu au trecut printr-un divorț;
-nu vor o nouă relație serioasă;
-vor doar femei tinere;

Dar pentru asta sunt stereotipurile. Nu trebuie să tratezi pe toată lumea după aceeași părere. Nu este nevoie să generalizați și să atârnați etichete unor persoane. Sau ți-ar plăcea să cazi și tu sub acest stereotip privind femeile singure?

Trebuie să ai mintea deschisă. Da, la bărbați, ceasul biologic nu începe să bată atât de devreme, așa că mulți amână crearea unei familii pentru mai târziu. Dar atunci scenariile de dezvoltare sunt diferite. El chiar caută o femeie mai tânără. Și, în principiu, nu va avea copii. Și va putea iubi sincer copiii femeii de care se îndrăgostește.

Cercul de posibile cunoștințe se îngustează odată cu vârsta, dar trebuie să vezi plusurile în asta: o alegere mai înțeleaptă și mai informată, o abordare mai sinceră și mai simplă, mai mult timp de calitate împreună. La urma urmei, la 40 de ani, viața abia începe, nu ești de acord?