„Lăsați frica și realizați-vă visele”. 10 pași spre o afacere de succes

Un manager nu este un șef, el este cel mai bun dintre angajații de rând și este acceptat de toți pentru talentul tău. Directorul ideal nu se comportă cu ceilalți de parcă ar fi superior și nici nu concurează cu angajații, dar încearcă împreună să facă o echipă puternică. Pentru ca să devii un manager bun trebuie să fii responsabil, să îți asumi riscurile și să îți placă schimbările permanente, afirmă Irina Hakamada.

Hakamada este o politiciană din Rusia, care a candidat la funcția de președinte a Rusiei în 2004. Tatăl ei a fost un comunist japonez care s-a refugiat în URSS în 1939, iar mama ei a fost o învățătoare rusă de origine evreiască.

Dacă aveți idei de o afacere, dar vă este frică să riscați, trebuie să urmații sfaturile Irinei Hakamada:

1.Fiți responsabil.

Calitatea principală a unui manager nu este capacitatea de a conduce sau de a convinge, ci responsabilitatea. El își asumă responsabilitatea cum să atragă clienții, cum să mărească veniturile și cum să scoată compania din criză.

Deseori, managerul așteaptă instrucțiuni „de mai sus”: „Tu doar spune-mi, eu voi face tot”. Dar în prezent, acest lucru nu se tolerează de șefi, dacă vrei să ajungi sus, trebuie să fii responsabil.

2.Citiți și studiați.

Citiți orice vă captivează, despre hinduism, budismul, creștinism, cum se fac afaceri, literatură fantastică sau biografiile oamenilor de succes – Steve Jobs, Einstein, oameni care au fost pe deplin responsabili pentru viața lor. Lectura și studiile vă vor dezvolta personalitatea, veți deveni mai erudiți, mai creativi și mai apreciați.

3.Trăiți la maxim și păstrați-vă calmul.

O un om care înțelege că are doar o viață, va dori să o facă cât mai de succes și mai fericită.Banii nu sunt un criteriu de succes, principalul lucru este să trăiești și să lucrezi din plăcere, să-ți transformi hobby-le în muncă și invers. Dacă aceste două lucruri se întâlnesc vei fi mulțumit de viața care o ai și de banii care îi faci.

4.Căutați inspirația.

Dacă simți că ți-ai pierdut inspirația, atunci vor dispărea și banii, și succesul, și ideile noi. Creativitatea este strâns legată de subconștientul tău, de conștiința de sine și de sincronizarea cu propriul „eu”.

În asemenea momente este extrem de important să găsești două sau trei persoane cu aceeași gândire, entuziaști care vor susține ideea ta și vor fi gata să „sară” împreună cu tine. Inspirația ta este incredibil de molipsitoare și pentru cei din jur.

5.Adună o echipă creativă.

Cum să verificați cine este creativ în echipă și cine nu este? Spuneți-le angajaților: „Vă vom plăti un salariu fix, iar după proiect vom da un bonus legat de rezultate. Unii vor primi bonus, alții nu”.

Dacă cineva dintre angajați are o față plictisită, este descurajat și chiar este gata să demisioneze – respirați ușurat că vrea să plece singur. Și dacă cineva, dimpotrivă, va fi entuziasmat și va spune : „Acum voi demonstra ce pot” –acesta este omul de care aveți nevoie.

6.Reduceți riscurile.

Una dintre modalitățile de a reduce riscurilor este să nu faceți mișcări bruște, nu vă puneți țeluri uriașe: „Un miliard la sfârșitul anului!”. Vedeți ce obiective aveți și mergeți cu pași mici spre realizarea lor. Peste 2-3 ani veți vedea cum planurile dumneavoastră s-au realizat.

7.Căutați opțiuni.

Dacă ați ajuns pe malul unei prăpastii din cauza băncii sau a partenerului dumneavoastră, amintiți-vă: toți trăim în haos și acesta este avantajul nostru. Există întotdeauna una sau mai multe soluții. Faceți o pauză și căutați o soluție împreună cu echipa.

8.Fiți deschis, comunicați mai mult.

Fiți deschiși, comunicați mai mult, ieșiți din casă. Mergeți acolo unde oamenii sunt diferiți de tine. Voi da un exemplu: un prieten de-al meu și-a găsit un partener de afaceri într-o librărie.

9.Învinge-ți frica.

Practicați rezistența la stres, nu vă mai fie frică de schimbări, realizați-vă visele. Când vă este teamă, imaginați frica, trăiți-o ca și cum ați decedat în prealabil.

Și apoi imaginați-vă cum veți trăi dacă se vor întâmpla lucrurile de care vă este frică. De exemplu ați pierdut casa. Găsiți o soluție imaginară: veți mergeți să dormiți în stradă, veți dormi în gară sau veți împrumuta pentru o gazdă, veți cere ajutor.

Și apoi râdeți de frica pe care o aveți, așa ea va pleca. La următorul atac de panică, repetați exercițiul.

10.Verificați dacă sunteți sau nu un lider bun.

Seara, stai culcat și îți imaginezi o dorință care îți pare irealizabilă, o idee tâmpită de care nimeni nu știe. Gândiți-vă la ceea ce puteți face astăzi cu abilitățile pentru a-ți realiza visul. Care sunt primii pași care trebuie făcuți. Apoi mergi la culcare.

Dacă vă treziți epuizați dimineața, într-o stare depresivă, nu sunteți un lider bun. Vă omoară responsabilitatea. Subconștientul vă oferă un răspuns sub formă de îngrijorare. Și dacă, când te trezești, simți că îți cresc aripi, un val de energie, o dorință de a acționa, atunci u ești un lider adevărat.