Jonglatul?! 10 metode ultraplăcute prin care îți vei revigora și întineri creierul

Când ai desenat ultima dată? Când ai scris versuri sau ai cântat la vreun instrument muzical? Dacă a trecut prea mult timp de atunci, trebuie să știi că, potrivit ultimelor cercetări, activitatea creativă protejează creierul și ne îmbunătățește capacitățile cognitive.

Atunci când creezi, când încerci ceva nou sau te gândești la soluționarea problemelor cotidiene, în creierul nostru se formează noi căi neuronale. Astfel, creația ajută creierul să rămână tânăr, flexibil și adaptabil.

Oamenii de știință au descoperit că activitățile creative, cum ar fi, de exemplu, pictura activează mai multe zone ale creierului, constituind noi legături neurologice.

Cu cât mai multe astfel de legături între diferite zone ale creierului se formează, cu atât mai rezistent și mai sănătos rămâne creierul chiar și la bătrânețe. Mai mult, existența unui număr mare de legături cerebrale mai contribuie și la îmbunătățirea fluxului sangvin spre cap.

Așadar, iată ce activități vor avea un impact pozitiv asupra creierului:

1.Coloratul. Îți poți cumpăra cărți de colorat pentru maturi sau poți descărca astfel de desene din internet.

2.Gătitul.Experimentele în bucătărie, încercarea sau inventarea de noi rețete. Aplicarea unor tehnici noi sau a unor combinații deosebite de gusturi au un efect miraculos asupra creierului. Cercetările au demonstrat că gătitul în familie reduce stresul și oferă o doză mare de emoții pozitive.

3.Dansurile.Acestea sunt o asociere foarte bună dintre efortul creativ și cel fizic, prin urmare, ele sporesc capacitățile cognitive cu 75%.

4.Integramele. Chiar dacă o să zici că această activitate este mai mult logică, decât creativă, află că și rezolvarea integramelor necesită o abordare creativă.  La oamenii care rezolvă integrame 4 zile pe săptămână, riscul de demență scade cu 47%.

5.Limbile străine. Această ocupație îți poate întineri memoria cu 4 – 5 ani și îți determină creierul să funcționeze ca la 30 de ani.

6.Croșetatul.Vei primi mai mult decât un pulover datorită croșetatului. Oamenii care practică acest hobby au un risc mai scăzut de amnezie.

7.Cântatul.Fie că e vorba de fredonatul în mașină sau de cântatul în cor, interpretarea melodiilor îmbunătățesc semnificativ funcțiile cognitive.

8.Jonglatul.Ce zici dacă ai încerca să jonglezi. Această activitate necesită o concentrare specială, ceea ce te va scăpa de stresul zilnic. În plus, jonglatul îți va dezvolta funcția vizual-motorie.

9.Fotografiatul. Cercetările demonstrează că fotografiile bune implică un efort creativ semnificativ, lucru care o să te ajute să-ți îmbunătățești memoria și funcțiile cognitive.

10.Pictura. Este o activitate care protejează creierul. Aceasta reduce riscul de dezvoltare a problemelor de memorie cu 73%.