Îți vei liniști imediat nervii prin aceste 5 metode super simple

Stresul este o parte inevitabilă a vieții noastre. Prin urmare, este foarte important cum reacționăm la el și cum îl depășim. Stresul este cauzat întotdeauna de mai mulți factori, însă există neapărat unul declanșator – un conflict în familie, o problemă la serviciu sau o neplăcere în trafic. De regulă, timpul și odihna sunt cele care îndreaptă lucrurile, însă ce facem atunci când nu dispunem de timp și nu avem posibilitatea să ne odihnim?

1.Exercițiile de respirație

Respirația cu burta este o metodă excelentă ca să scapi de stres. Inspiră adânc și ai grijă să se umfle burta și nu pieptul. Cel mai bine să pui mâna pe burtă ca să poți sesiza ușor mișcările. Menține inspirația timp de 3-4 secunde, după care expiră și așteaptă la fel 3-4 secunde. Repetă astfel de respirații de cel puțin 10 ori. Concentrează-te doar pe respirații, nu pe altceva. Această practică meditativă este perfectă pentru concentrare și calm.

2.Băile cu sare Nigari

Sarea magneziului, clorura de magneziu sau sarea Nigari, cum i se mai spune, are beneficii extraordinare pentru organism. Este un remediu excelent pentru eliminarea toxinelor, relaxare și reducerea durerilor. Acest tip de sare este chiar mai eficient decât sarea de mare. Fă o baie cu astfel de sare și gândurile negative te vor părăsi.

3.Desenatul

Desenatul este un proces meditativ, care abate de la grijile cotidiene. Nu neapărat trebuie să știi să desenezi frumos pentru asta. Cea mai accesibilă metodă în acest sens sunt cărțile de colorat antistres. Terapia prin artă va face minuni, o să te convingi.

4.Curățenia în casă

Ordinea în casă te va ajuta să-ți faci și ordine în minte. Dezordinea acolo unde trăiești îți poate agrava starea, în timp ce curățenia îți va oferi o stare de bine, de satisfacție, de liniște și asigurare că totul este în regulă. Pornește muzica tare și începe cu garderoba, renunță la tot ce nu mai porți.

5.Gătește și mănâncă ceva rafinat

Atunci când suntem stresați avem tenința să mâncăm mult și nesănătos. Înainte să fugi la magazin după tort, mai bine caută pe internet o rețetă neobișnuită și încearcă s-o gătești. Alege ingrediente sănătoase și mai puțin obișnuite. Această experiență nouă o să-ți aducă multă satisfacție.