Își pot controla cu ușurință reacțiile: 5 calități ale marilor lideri

Nu toată lumea este capabilă să devină un bun manager. Aceasta este o muncă grea care necesită multă răbdare. Liderul poartă o mare responsabilitate, care nu este dată tuturor să facă față. Cu toate acestea, dacă dorești să-ți îmbunătățești abilitățile de lider, poți începe să dezvolți în tine unele dintre calitățile pe care le posedă marii lideri.

1. Acceptă de bunăvoie feedback-ul
Un lider bun înțelege că nimic nu este mai important decât să își asculte proprii angajați. În primul rând, ajută la construirea încrederii. În al doilea rând, permite să detectezi problemele la timp și să le remediezi. În al treilea rând, în acest fel le poți arăta angajaților că prezența lor în echipă este apreciată, iar sugestiile lor pot avea într-adevăr un impact pozitiv asupra fluxului de lucru.

2. Creează un mediu în care angajații se simt confortabil și în siguranță
Acest lucru este valabil și pentru punctul anterior. În plus, liderul însuși va căuta modalități de a îmbunătăți viața angajaților săi. Nimic nu îmbunătățește eficiența unei companii ca un angajat mulțumit.

Asigură-te că angajații tăi dispun de toate condițiile pentru a face munca rapid și eficient. În unele momente, merită să lași angajatul să-și asume puțin mai multă responsabilitate – astfel te vei salva de micromanagement și vei crește motivația angajatului.

3. Nu au prejudecăți
Acest lucru este foarte important dacă vrei să fii deschis la tot ce este nou. Trebuie să fii capabil să asculți pe orice angajat care vine la tine cu o propunere sau cu o cerere. Dacă îți vei impune propria părere tuturor, probabil că vei rata o mulțime de idei interesante.

4. Își pot controla cu ușurință reacțiile
A fi într-o poziție de conducere este un stres enorm și dacă nu poți controla reacția la orice situație, atunci vei pierde rapid încrederea și respectul din partea celorlalți. Un mare lider este capabil să fie stăpân pe sine în orice circumstanțe, să cântărească totul și să ia decizia corectă.

5. Ajută ceilalți membri ai echipei să devină lideri
Se simt liberi să-și împărtășească experiența pentru că știu că investiția în resurse umane este cea mai eficientă. Nu se tem că cineva le va lua locul. Dimpotrivă, încearcă să delege multe sarcini subordonaților lor, astfel au mai mult timp liber. Ei petrec timp suplimentar căutând strategii de afaceri și mai bune.