Invitație la lectură: 10 cărți care vă pot schimba viața

Am pregătit o listă cu cele mai bune cărți despre psihologie care merită citite. Ele vă vor ajuta să vă dezvăluiți potențialul interior și să vă găsiți armonia sufletului și a trupului.

1.Robin Norwood – „Femei care iubesc prea mult”.

Cartea povestește despre fenomenul dependenței de relații. Potrivit autoarei, acesta nu este mai puțin periculos decât alcoolul sau dependența de droguri.

2.Bert Hellinger – „Constelațiile familiale”.

Cartea este despre terapia familială și criza în relații. În carte sunt incluse vizitele la psiholog. Acestea au fost conduse de autorul cărții, un psihoterapeut binecunoscut. Investigând situațiile conflictelor de familie, puteți găsi o soluție pentru propriile probleme.

3.DR John Gray – „Bărbații sunt de pe Marte. Femeile sunt de pe Venus.”

Cartea este o legendă, cea mai vândută carte din lume la capitolul psihologie. Aceasta vă va ajuta să înțelegeți diferențele dintre bărbați și femei. Bărbații au o privire simplă asupra lumii. La femei însă totul este diferit, vreți să știți cum – citiți în carte!

4.Dr. Clarissa Pinkola Estes – „Femei care aleargă cu Lupii”.

Clarissa Estes a predat și a practicat psihanaliză timp de 20 douăzeci de ani. Cartea povestește despre scopul original al femeii, înțelepciunea și forța ei extremă. Vă va ajuta să găsiți „femeia sălbatică” în propria persoană și să o folosiți cu pricepere în lumea modernă. Textul este un pic cam complicat, plin de termeni și analize psihologice.

5.Louise L. Hay – „Femei puternice”.

Louise Hay – o femeie care s-a vindecat de cancer prin puterea propriilor gânduri. Autoarea împărtășește sfaturi despre cum să scapi de stereotipurile și complexele cu ajutorul gândirii pozitive. Această carte ar trebui să fie în fiecare casă, atunci pacea și armonia va trăi pentru totdeauna în inima voastră.

6.Dale Carnegie – „Lasă grijile, începe să trăiești”.

Aceasta nu este doar o carte simplă, ci un ghid care te învață cum să „te ridici din cenușă”. O adevărată sursă de calm și echilibru. Cartea vă va învăța să respirați calm, să vă ajutați să găsiți o cale de ieșire din situații dificile și să mențineți liniștea.

7.Robert T. Kiyosaki – „Tată Bogat, tată sărac”.

Asigurați-vă că ați citit această carte. Cartea este pe primul loc în clasamentul mondial la capitolul literatură de afaceri. Este scrisă simplu și accesibil. Un ghid despre bani, cum să-i faci să lucreze pentru ei înșiși – autorul povestește în detaliu și arată exemple din viața lui personală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.Karen Pryor „Clicker Training”.

Deși este scrisă într-o formă ciudată, aceasta ne spune că relațiile dintre oameni pot fi construite ca și dresarea patrupezilor.

9.Allan/Barbara Pease – „Enciclopedia Limbajului Trupului”.

Probabil că ați urmărit serialul TV „Lie to me”. Deci, această carte este un ghid practic. Înveți cum să citești mințile oamenilor și gesturile acestora, dar și cum să folosești limbajul semnelor în favoarea ta.

10.Sigmund Freud – „Studii despre sexualitate”.

Este o carte utilă pentru persoanele care doresc să înțeleagă adevărata origine a complexelor și abaterilor sexuale. Cartea este fascinantă, deși unele gânduri contravin standardelor general acceptate de moralitate.