Învățător spiritual: „Când te înveți să renunți la lucrurile de prisos, în viața ta se întâmplă minuni”

Ravi Shankar este un învățător spiritual din India și fondator al organizației internaționale „Art of Life”. În 2004 și 2006 a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace, iar în 2009 a intrat pe lista celor mai influenți cinci oameni din India, potrivit revistei Forbes India.

Vedeți mai jos șapte sfaturi scrise de Shankar.

1.Nu trebuie mereu să fii grăbit. Dar trebuie să fii acolo unde te simți bine. Dacă nu te simți bine unde te afli, mergi acolo unde îți spune intuiția. Fie că este vorba de altă locuință, alt job sau altă țară.

2.Nu vă străduiți să controlați mereu oamenii și evenimentele. Nu planificați, nu așteptați, nu doriți. Fiți capabili să rezistați unei pauze, în timpul căreia nu se întâmplă nimic. Permiteți oamenilor să vină la voi, iar evenimentelor sa aibă loc la timpul potrivit.

3.Dați-vă libertatea să fiți voi înșivă, iar celorlalți posibilitatea să fie diferiți. Amintiți-vă că aveți propria voastră cale în viață și propriile lecții. Dacă aveți aceleași idei și valori este perfect, iar dacă sunteți diferit – este încă și mai bine, pentru că tot ce se face se face spre bine.

4.Nu vă străduiți să aveți totul deodată. Chiar și atunci când vă pare că nu aveți nimic – vă greșiți. Mulțumiți pentru ceea ce aveți, ajutați pe cei mai triști ca voi, iar bunătatea se va întoarce și se va înmulți.

5.Întâlnește cu un zâmbet pe toți și totul. Dar nu spune la revedere pentru totdeauna, pentru că nu ai cum să știi dacă este cu adevărat așa.

6.Fii deschis către oameni, către univers, către Dumnezeu, spune-i cum dorești. Pe scurt, totul în viața ta se întâmplă în cel mai bun mod. Chiar și atunci când îți pare că nu este așa, amintește-ți că nu știi ce te așteaptă… Niciodată nu știi ce vei câștiga și ce vei pierde.

7.Pentru ca să îmbraci o cămașă nouă, trebuie să o arunci pe cea veche. Este imposibil să cunoști ceva nou și să ai un viitor prosper cu dogme și păreri învechite.

„Până când nu te înveți să manevrezi vâslele, nu are rost să îți cumperi barcă nouă.” – Ravi Shankar.