Învață-le acum: 5 descoperiri existențiale pe care majoritatea le fac după 40 de ani

Oamenii care refuză să-și transforme problemele și dificultățile cu care se confruntă în lecții de viață ajung să le repete și să se dezamăgească din nou. Cei care învață din greșelile tinereții au o viață relativ mai ușoară către 40 de ani.

Iată câteva lecții de viață care s-ar putea să te ajute și pe tine să eviți multe dintre greșelile importante.

1.Fiind preocupat de părerile celor din jur, nu vei obține nimic

„Ce va crede lumea?” Această întrebare îi oprește pe foarte mulți în calea lor spre succes. Este normal să ne temem că nu vom fi acceptați sau că vom fi judecați. Acest sentiment însă nu este atât de groaznic precum ne închipuim. Îl poți depăși foarte ușor dacă alegi să taci și să nu spui nimănui despre planurile tale.

2.Nu vei avea suficient timp pentru a te bucura de viață mai târziu

Știm cu toții că avem timp limitat pe această lume, conștientizăm asta însă atunci când înțelegem că tinerețea a trecut. Timpul joacă întotdeauna împotriva noastră. Pentru ca să reușești ceva, trebuie să renunți la altceva. Este o lege nescrisă.

Nu amâna prea mult visurile, în special, găsirea jobului potrivit sau a partenerului de viață.

3.Adevărata independență financiară nu depinde de salariul pe care îl ai

Grija pentru bani are legătură cu frica de îmbătrânire. Cu fiecare an, această frică te va face tot mai cinic și tot mai dependent de angajatorul tău. Trebuie să înveți să câștigi bani fără ajutorul angajatorului. Capacitatea de a genera venituri de sine stătător va neutraliza frica ta de dependența financiară.

4.E important să ai prieteni mai tineri și mai în vârsta ca tine

Prietenii mai tineri te vor umple de optimism, încredere și te vor ține în pas cu noile tendințe, în timp ce prietenii mai mari o să-ți redea înțelepciune. Ai nevoie de aceste lucruri în aceeași măsură.

5.Relațiile sunt precum cartofii pai

Dacă aceștia sunt gustoși, îi savurăm. Dacă nu, îi mâncăm oricum pentru că ne lăsăm ademeniți de mirosul și aspectul lor.

Singurătatea este cu mult mai de folos decât întreținerea unei relații nesănătoase, nefericite. Învață să te simți bine când ești singur, acest lucru te va ajuta să te descurci mai bine în viață, în orice situație.