Înțelepții indieni recomandă să ținem în secret aceste 7 Lucruri!

Când eşti fericit, ai vrea ca toată lumea să știe despre asta. Însă, după cum știți, fericirea e bună numai în tăcere, departe de ochii invidioșilor. Pe lângă fericire, în viață există și alte lucruri despre care ar fi mai bine să taci.

1. Planurile

Desigur, nu merge vorba despre faptul că vei merge mâine la cinema, ci despre lucruri măreţe. Despre planuri, în special de anvergură, e mai bine să taci până când acestea nu capătă caracteristici reale, dar cel mai bine până când nu se realizează. Motivele pentru aceste măsuri de precauție sunt: în primul rând, pentru că de multe ori planurile sunt doar idei care pot muri ușor sub presiunea criticii externe și scepticismului, iar în al doilea rând, obținând o porție de aprobare, omul cel mai probabil, le va pune în aplicare cu mai puțin zel.

2. Faptele bune

Omul care se laudă peste tot despre ajutorul şi faptele sale bune, nu provoacă admirație, ci dispreț. Aceste fapte bune devin pentru el doar hrană pentru un “ego” satisfăcut. Înțelepții indieni spun că nimic nu omoară caritatea, cum o face mândria.

3. Asceza

De asemenea, este necesar să nu vorbeşti despre modul strict de viață pe care îl duci. Abstinența de mâncare, somn, viața sexuală – sunt lucruri utile, dar numai în cazul în care merg împreună cu partea emoțională.

4. Curajul și eroismul

Provocările interioare pe care le experimentăm, sunt nu mai puțin valoroase decât cele exterioare. Cu toate acestea, pe cele exterioare oamenii le văd cu ochiul liber, în timp ce celelalte rămân în secret. De ce ar trebui să taci despre ele? Pentru că deja ai primit o recompensă sub formă de înțelepciune și experiență și, pe de altă parte asta te protejează de mândrie şi laudă excesivă.

5. Cunoașterea spirituală

Ce poți adăposti tu, nu poate oricine. Nu te lăuda. Modificările interioare oricum se vor reflecta în viața ta, de aceea indiferent care sunt, păstrează totul în interior.

6. Problemele din familie

Dacă eşti soție, nu vorbi despre neajunsurile soțului în fața prietenilor și rudelor. Dacă ești soț, nu spune nimic rău despre soția ta. În acest mod oricum nu veţi soluționa conflictul, oamenii însă nu vor avea cea mai bună opinie despre cei dragi. E puternică acea familie, care nu scoate gunoiul din casă.

7. Despre negativism şi abaterile altora

Sufletul devine murdar din cauza bârfelor, din cauza povestirii unor acțiuni neplăcute ale cuiva, de la condamnări şi cuvinte urâte. Dacă ați văzut astfel de lucruri, lăsați acest negativism să moară în tăcerea sufletului vostru. Nu răspândiți această infecție mai departe.