Înțelepciune evreiască: 4 greșeli fundamentale pe care le faci în raport cu cei dragi

Cei care cred că pot trăi fără alții, greșesc amarnic. Cei care cred că ceilalți nu pot trăi fără ei, greșesc îndoit.

Greșeala nr.1 – Secretul vieții fericite

Cei apropiați sunt punctul tău de sprijin, sunt cei care vor încerca să te ajute orice s-ar întâmpla. La fel, ei sunt cei care te fac fericit și ar fi bine să-i răsplătești și tu cu emoții pozitive. Sprijinul moral este mult mai important decât cel material și anume pe el se bazează relațiile adevărate. Atunci când doar o persoană oferă, iar cealaltă doar primește și nu dă nimic în schimb, relația nu are viitor. Încearcă să te comporți cu cei din jur, așa cum vrei să se comporte ei cu tine.

Greșeala nr.2 – Cum te porți cu cei apropiați?

Nu fi nici prea dulce, pentru că te vor mânca și nu fi nici prea amar, pentru că te vor scuipa. Asta înseamnă că nu trebuie să fii nici prea drăguț și săritor în ajutor, pentru că mulți vor profita de bunătatea ta, dar nici să fii antisocial, încât nimeni să nu vrea să te aibă în preajmă. Este esențial să găsești mijlocul de aur și să ai o relație frumoasă cu toți.

Greșeala nr.3 – Ce fel de oameni să eviți?

Evită oamenii care nu-și asumă responsabilități, consecințe și cărora nu le pasă de sentimentele altora. Ne referim la cei care întotdeauna speră să scape printre degete, care nu se gândesc la ce se va întâmpla pe urmă, care cheltuiesc bani fără rațiune. O astfel de companie te va influența și pe tine nu în cel mai bun mod.

Greșeala nr.4 – Toleranță

Oamenii din jur știu foarte bine să ofenseze, să umilească și să arate cu degetul la neajunsuri. Dacă ești și tu așa, e timpul să conștientizezi că nu oricine poate tolera critica, unii pot suferi enorm din cauza unui cuvânt scăpat de tine printre altele. Dacă nu-ți place de cineva, mai bine evită persoana. Critica e foarte periculoasă, ea distruge omul încet și sigur din interior. Nu uita: nu există oameni perfecți și tu ești unul dintre cei departe de perfecțiune.