Înlocuiește obiceiurile proaste pe cele bune: 6 moduri de a-ți schimba viața spre bine

Într-un mediu complex, instabil, de incertitudine totală – așa cum este acum – cel mai bun lucru pe care îl putem face este să avem grijă de noi înșine.

Îți prezentăm 6 moduri de a-ți schimba viața spre bine, fiecare dintre ele fiind foarte important pentru formarea ta ca persoană.

1. Lectură și educație

Acum câțiva ani, am fi spus că drumul spre autodezvoltare îl reprezintă doar cărțile și nimic altceva.

Acum putem spune că, deși, desigur, lucrările clasicilor mondiali sunt o contribuție importantă pentru dezvoltarea noastră ca persoană, un rol nu mai puțin important îl au și diverse programe și cursuri educaționale (cursuri de la specialiști).

Nu contează ce vei studia – principalul lucru este să fie interesant pentru tine și să te autodezvolți.

2. Disciplina

La acest punct îți vom aduce 2 argumente:

Când pionierii Scott și Amundsen au descoperit pământuri noi, au avut abordări foarte diferite asupra modului în care ar trebui să meargă acest proces.

Scott a ordonat echipei sale să înainteze pe vreme bună cât mai mult posibil, iar pe vreme rea, să nu irosească energia ​​și să aștepte vremea bună.

Amundsen, în schimb, avea o altă tactică: credea că indiferent de vreme, în ziua respectivă trebuie să fie depășită exact distanța prevăzută în plan, nici mai mult, nici mai puțin.

Cum credeți, a cui tactică a dat cele mai bune rezultate?

Desigur că a lui Amundsen.

Trage concluziile corecte din această poveste și introdu disciplina în viața ta. Indiferent de vreme, indiferent de starea de spirit, fă ceea ce ai planificat – și nu te abate de la scop.

3. Control financiar

Trebuie să înțelegi că banii tăi sunt energia ta și încetează să-i irosești, să împrumuți bani persoanelor nepotrivite sau să refuzi când cineva vrea să plătească pentru ceva.

Instalează-ți o aplicație unde să urmărești toate veniturile și cheltuielile. Te asigur, vei fi foarte surprins când vei realiza că 10-15% din bugetul tău este consumat, de exemplu, pe cafea.

4. Schimbă-ți atitudinea față de relațiile cu oamenii

Încearcă să te plasezi pe primul plan. La început, oamenii vor fi surprinși și pot să reacționeze chiar inadecvat, dar crede-mă, se vor obișnui cu asta.

Până nu te iubești pe tine însuți, nu te aștepta ca alții să te iubească. Cum te tratează lumea este o oglindă a modului în care te tratezi tu însuți.

5. Acordă atenție sufletului tău

Încearcă să te conectezi cu sufletul tău, poate că pentru tine vor funcționa diverse metode, precum citirea hărții natale, poate ar trebui să încerci formula sufletului sau regresia. Orice tehnică care rezonează cu tine te poate ajuta, doar alege-le pe cele potrivite pentru tine și încearcă-le. Sufletul tău știe exact ce vrea, trebuie doar să auzi și să realizezi asta.

6. Înlocuiește obiceiurile proaste pe cele bune

Unii spun că un obicei prost nu poate fi eliminat, ci poate fi doar înlocuit. De exemplu, mulți oameni se lasă de fumat mușcându-și unghiile.

Dar trebuie să înlocuiești obiceiurile proaste cu cele bune și utile. Vom înlocui obiceiul de a sta până târziu cu obiceiul de a ne trezi devreme și de a merge devreme la culcare.

Înlocuim obiceiul de a mânca dulciuri cu obiceiul de a număra caloriile.

Astfel de acțiuni simple îți pot transforma viața la 180 de grade și îți pot extinde orizonturile.