
Înghețata plombir a apărut din întâmplare și i se datorează bucătarului lui Napoleon al III-lea. Se spune, că într-o zi călduroasă din vara anaului 1859, pe când împăratul se afla în stațiunea termală Plombieres-les-Bains, bucătarul a greșit crema pentru desert, așa că a improvizat și a adăugat un fruct asemănător cu lămâia și niște cireșe. Napoleon al III-lea a oferit bunătății numele de Plombir.
Înghețata Plombir este una dintre cele mai delicioase tipuri cunoscute. Vă propunem două rețete simple și care includ doar ingrediente naturale!
Rețeta Nr. 1
Zahăr – 100 g;
Lapte – 125 de ml;
Vanilie – 5 g;
Frișcă cu conținut de grăsime până la 35% – 300 g;
Ouă de găină – 3 buc.
Procesul de preparare:
Se ia un vas în care se toarnă laptele, se lasă să fiarbă, apoi se adaugă zahărul și vanilia, după care se lasă să se răcească. În amestecul rece se adaugă gălbenușurile de ou, se amestecă bine și se aduce până la densitatea laptelui condensat prin încălzire.
În alt vas se toarnă frișca și se bate până se întărește bine, se amestecă cu prima masă și se lasă la înghețat în congelator. La fiecare oră se scoate din congelator și se amestecă bine.
Rețeta Nr. 2
Frișcă 10% – 200 ml;
Frișcă – 35% – 500 ml;
Ouă de găină – 4 buc.;
Vanilie – 1/8 linguriță;
Pudră de zahăr – 1 pahar.
Procesul de preparare:
Se amestecă gălbenușul de ou cu pudra de zahăr până când se obține o masă de culoare albă. Treptat, se adaugă frișca de 10%. Totul se amestecă, se adaugă vanilia, se pune la foc mic. Se amestecă neîntrerupt, masa se aduce aproape până la fierbere.
Totul se strecoară prin sită, se lasă la înghețat, dar nu definitiv. Se bate frișca de 35% și se adaugă treptat la masa care a fost lăsată la congelator. După care se amestecă bine și se lasă la congelator. La final pot fi adăugate alune, fructe, ciocolată rasă.
Poftă bună! Nu uita să le spui și prietenilor despre aceste rețete delicioase!