Îndeplinește aceste 12 promisiuni și cu siguranță vei fi mai fericit

Probabil mulți din noi a rostit cuvintele “Începând de luni voi începe o nouă viață.” Dar așa și nimic nu s-a schimbat. De ce ne este mai greu să ne ținem promisiunile pe care ni le facem nouă înșine decât promisiunile pe care le facem altor oameni? Poate nu trebuie să ne stabilim sarcini pe care nu le vom putea îndeplini cu plăcere.

Îndeplinește aceste 12 promisiuni și cu siguranță vei fi mai fericit

1. Trăiește clipa aici și acum

Ce faci în acest moment? Te gândești la trecut sau ești îngrijorat de ce s-ar putea întâmpla în viitor? Stai pe rețelele sociale și vezi ce au distribuit alți utilizatori? Încetează să mai urmărești viața altcuiva și încearcă, la propriu, câteva minute, să te dedici vieții tale.

Deschide o cutie cu prăjiturile tale preferate și savurează-le cu o cană de ceai sau cafea. Deschide geamul și ascultă cum cântă păsările, privește la zâmbetul inocent al copiilor, ascultă muzică și promite-ți că vei face asta cât mai des posibil.

2. Nu renunța niciodată

Să spunem că ceva nu a funcționat. Se mai întâmplă, dar acest fenomen este temporar. Fii sigur. Doar promite-ți să nu renunți niciodată. Astăzi, poți lăsa mâinile în jos, dar mâine ia-o de la capăt și vei reuși.

3. Iartă-te pe tine însuți pentru tot

Nu suntem întotdeauna mândri de propriile noastre acțiuni, dar promite-ți că nu o vei mai face și de acum înainte încetează să te simți vinovat, chiar dacă ai făcut o greșeală pentru care nu te poți ierta în niciun fel.

Poate, chiar în acel moment, nu puteai să faci altfel, din cauza lipsei de experiență. Promite-ți că vei găsi în tine puterea și respectul de sine pentru a începe să percepi filozofic toate “acțiunile” din trecut și să te tratezi cu stimă. Cum se spune: “Cu cine nu se întâmplă?”

4. Îndepărtează-te de oamenii care nu te apreciază

Oamenii care îi întâlnim în viață sunt împărțiți în două tipuri. Primii sunt sortiți pentru a ne iubi, iar al doilea pentru a ne învăța ceva. Și acum – despre relația cu acești oameni. Cei care ne iubesc și ne respectă, merită să rămână în viața noastră, pe când cei care nu ne apreciază și au apărut doar pentru a ne învăța ceva, trebuie să ne îndepărtăm de ei la timp. Mulțumește-i pentru lecția învățată și promite-ți că nu te vei mai atașa de astfel de oameni.

5. Mișcă-te mai mult

Aceasta face parte din autoîngrijirea de bază. Găsește timp pentru orice activitate – plimbare la prânz, dans, alergat, înot. Promite-ți asta și nu te forța să faci toate acestea în fiecare zi, exact la 7:30 conform programului. Găsește doar câteva zile libere pe săptămână în care să poți face mai multă mișcare.

6. Zâmbește cât mai des

În mod surprinzător, procesul în sine poate ajuta la declanșarea unei reacții pozitive în lanț. Cercetările demonstrează că starea de spirit a unei persoane poate crește chiar și atunci când zâmbește. Pentru că în acest caz, creierul primește un semnal că persoana este într-o dispoziție bună.

7. Ai mai multă grijă de tine

Pentru că nimeni nu o va face pentru tine. Promite-ți să te răsfeți mai mult. Spre exemplu, în ziua ta liberă, fă o baie relaxantă, citește o carte, mergi la plimbare.

8. Ieși în natură

Natura este cea care ne ajută să ne încărcăm bateriile. Fiecare dintre noi are locul său preferat, unde, cu siguranță simte cum anxietățile dispar și sufletul devine mai liniștit.

9. Laudă-te și apreciază-te

Când te-ai lăudat ultima dată de inventivitatea, ingeniozitatea, hărnicia, răbdarea, frumusețea ta? Promite să te lauzi cu generozitate pentru fiecare faptă bună și pentru realizările tale… La urma urmei, așa te motivezi pentru acțiuni și dezvoltare ulterioare.

10. Visează

Fără vise și speranțe, viața este sumbră. Visează și vei realiza multe lucruri.

11. Fii stăpânul vieții tale

Acum viața ta actuală este responsabilitatea ta. Promite-ți că vei deveni în sfârșit stăpânul vieții tale. Decide singur pentru tine, unde să mergi mai departe, de la cine și ce să înveți, ce job să alegi, etc.

12. Iubește-te pe tine însuți

Promite-ți să te iubești mai mult, deoarece doar o persoană care se iubește pe sine va fi iubită și respectată de ceilalți.