Începe să te iubești pe tine însuți, îți poate schimba radical karma!

Dacă începi să te iubești cu adevărat, îți poți schimba și îmbunătăți karma. 

Karma nu este un principiu de pedepsire a acțiunilor greșite. Karma este principiul de încărcare cu energie, cu poftă de viață.

Atunci când ne iubim pe noi înșine, în interiorul nostru se naște o energie pe care o putem direcționa spre tot ceea ce facem. Astfel se formează situații, prin care încărcarea cu energie se realizează – prin oameni și întâmplări.

Fiecare om își dorește să corecteze ceva în viața sa, să perfecționeze ceva, să formeze ceva nou. Acel „ceva” poate fi parte a oricărui domeniu din viața noastră: dragoste, relații, serviciu, familie, starea financiară… Și dorințele noastre sunt destul de realizabile.

Problema este că dorințele sunt bune, însă energia pe care o direcționăm spre realizarea lor, urmează cu totul alte scopuri. Karma se ghidează nu după visurile noastre, ci după energie.

De multe ori se întâmplă să fim refuzați de oameni, chiar dacă aveam cele mai bune intenții. Apoi mergem acasă și ne întrebăm: Oare de ce nu a mers bine? De ce am o astfel de soartă?

Răspunsul e simplu: karma noastră depinde de încărcătura energetică pe care o avem. 

De exemplu, ne dorim dragoste și fericire în viața personală. Dorința noastră e frumoasă, dar dacă privim lucrurile mai aprofundat, ne dăm seama că noi nu ne iubim pe noi înșine. Și care e rezultatul? Realizarea lipsei de iubire față de noi înșine. De cele mai multe ori, asta se manifestă prin lipsa de iubire din partea partenerului nostru.

Problema este că dacă nu ne iubim pe noi înșine, nu vom reuși să alimentăm dorințele noastre cu energia potrivită. Ajungem să vedem cum dorințele noastre rămân doar visuri irealizabile. Karma își face treaba!

Karma se aseamănă foarte mult cu legile fizicii: ai un ciocan și poți să lovești cu el peste cui, dar poți să te lovești și peste degete. În ambele cazuri va fi același ciocan și aceeași putere aplicată. Momentul decisiv este vectorul puterii – unde lovim cu ciocanul.

În situația noastră, direcția ciocanului – karmă determină fie iubirea față de noi sau lipsa de iubire. Tot ce trebuie să învățăm este să gestionăm puterea noastră, să simțim constant dragoste față de noi înșine.

Atunci când ne simțim bine, nimeni nu ne deranjează, suntem relaxați, atunci inconștient intrăm într-o stare de iubire de sine. Armonia interioară duce la manifestarea iubirii.

Dragostea față de sine este ca o casă a noastră, în care mereu este cald și bine. Atunci când avem această casă, suntem independenți de orice influență exterioară. Dragostea față de sine oferă libertatea de a alege. Astfel putem gestiona multe lucruri.

Da, karma poate fi controlată, și trebuie să fie controlată. Atunci toate dorințele noastre vor deveni realitate. Vom avea tot ceea ce ne dorim și chiar mai mult.

În orice moment putem începe să ne iubim pe noi înșine. Nu aștepta momentul potrivit – el este acum!