Începe să ai grijă de tine! 5 ritualuri simple pe care le poți practica zilnic și care te vor face să vezi lumea cu alți ochi

În ritmul rapid al vieții, poate fi dificil să-ți dedici suficient timp pentru tine. Întotdeauna sunt lucruri mai importante de făcut: munca, curățenia și comunicarea cu familia și prietenii. Dar, de fapt, nu ai nevoie de mult timp și efort pentru a te mulțumi cu lucruri mărunte în fiecare zi. Doar adăugați niște ritualuri drăguțe la rutina dvs.

Aromaterapie

De ce să nu adaugi un ulei esențial plăcut la gelul tău de duș obișnuit? Alege parfumul care îți place cel mai mult. În plus, unele uleiuri au și un efect benefic asupra sănătății pielii. De exemplu, uleiurile de eucalipt sau de arbore de ceai sunt antimicrobiene, iar uleiul de piersici va hidrata pielea. Principalul lucru este să vă asigurați că nu sunteți alergic la remediu. O aromă plăcută vă va aduce multă plăcere, iar proprietățile benefice ale uleiurilor esențiale vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.

Exerciții de respirație

Respirația este un proces pe care de obicei nu îl controlăm, dar merită cu siguranță. Când ești stresat sau anxios, concentrează-te pe respirație. Pentru a vă relaxa, încercați mai întâi să respirați activ, timp de aproximativ 30 de secunde, apoi țineți-vă respirația pentru același timp. Puteți încerca, de asemenea, această metodă: inspirați timp de 4 numărări, țineți-vă respirația timp de 4 numărări și apoi expirați din nou pentru 4 numărări. Aceste exerciții vă permit să încetiniți și să vă concentrați. De asemenea, atunci când faceți exerciții, practicați respirația diafragmatică, când stomacul și pieptul se extind la inhalare și, dimpotrivă, se „dezumflă” la expirație.

Antrenamente scurte pe tot parcursul zilei

A avea un scaun de lucru confortabil este esențial pentru spate și gât, dar să te ridici de pe el din când în când este la fel de important. Statul în aceeași poziție ore în șir poate provoca încordare a articulațiilor, dureri de genunchi, slăbiciune în mușchii coapselor și multe altele. La fiecare oră, ia-ți câteva minute pentru a te ridica și a te întinde. Încercați să vă așezați piciorul pe o suprafață la nivelul șoldului, aplecați-vă și încercați să vă atingeți degetele de la picioare, ținând această poziție timp de 30 de secunde. Întinderea regulată, chiar și această întindere rapidă și ușoară, va îmbunătăți circulația, respirația și va face corpul mai flexibil.

Practicarea recunoștinței

Este posibil să fi auzit de la unii dintre cunoscuții tăi despre practicile recunoștinței. Mulți oameni țin chiar și un jurnal în care scriu în fiecare zi, pentru ce sunt recunoscători lumii, lor înșiși și celor din jur. Păstrarea înregistrărilor este opțională, dar concentrarea periodică asupra lucrurilor pozitive din viața ta este posibilă și necesară. Puteți mulțumi lumii și oamenilor din ea pentru orice. De exemplu, unui barista de la o cafenea pentru o cafea delicioasă, unui asistent de vânzări prietenos într-un magazin pentru curtoazie, unui șofer de autobuz pentru că a sosit puțin mai devreme și nu ai întârziat la serviciu. Pare o prostie, dar această practică chiar ajută foarte mult să vezi lucrurile mici cu adevărat plăcute din viață și să devii mai fericit.

Bronzul

Bineînțeles, doar cu protecție solară pe corp! Razele UV afectează negativ sănătatea și frumusețea pielii, dar dacă o protejezi în mod corespunzător, piele ta va beneficia doar. Razele soarelui sunt un conductor al vitaminei D, care este greu de obținut din alimente. La rândul său, este necesar pentru o mai bună absorbție a calciului. Și să petreci câteva minute libere la soare este pur și simplu plăcut. Așa că nu ratați zilele însorite rămase!