Începe de astăzi! 10 minute pe zi care te vor ajuta să te apropii de scopul pe care ți l-ai propus

În ultimii ani, am citit zeci de cărți despre auto-dezvoltare, motivație și cum să mă schimb în bine. Și de fiecare dată, după ce am studiat teoria, m-am confruntat cu 2 probleme principale care nu mi-au permis să trec la practică.

1.Teamă că nu voi reuși.

2.Majoritatea metodelor din aceste cărți necesită timp.

Și între a merge la muncă, a face treburi casnice, a vrea să petrec timp cu prietenii, trebuie să reușesc să storc ceva timp și pentru auto-dezvoltare. Desigur, ar fi posibil să-ți furi ceva timp din odihnă, dar de multe ori se întâmplă ca acest timp de odihnă să nu fie suficient.

Am fost inspirat să rezolv această problemă de cartea lui Charles Duhigg: “Puterea obișnuinței”, care vorbește despre ideea obiceiurilor de temelie.

Obiceiurile cheie sunt mici schimbări sau obiceiuri care, din neatenție modifică alte aspecte ale vieții tale.

Dar, așa cum am spus mai devreme, schimbarea sau introducerea unor noi obiceiuri este dificilă, așa că m-am întrebat ce aș putea face care să îmi facă acest proces de introducere a anumitor obiceiuri, cât mai ușor posibil și să necesite un timp minim.

Ce am facut?

Am luat decizia, în prima etapă, să dedic 10 minute pe zi autodezvoltării mele. Asta îți sugerez să faci și tu. Doar nu spune că nu le ai.

„10 minute este timpul pe care îl petrecem întinși pe pat dimineața, în speranța că vor fi suficiente pentru a dormi suficient” – așa că am încercat să mă motivez, dar nu a ieșit nimic, așa că am împărțit acest timp în încă două. 5 minute dimineața și 5 minute seara.

Cum mi-au schimbat viața 10 minute?

Și acum este timpul să spun cu ce mi-am petrecut aceste 10 minute zilnice din viața mea.

Dimineaţă

-Meditația de dimineață – 2 minute. Dacă nu știi cum să meditezi sau nu știi ce este, atunci sunt mai multe aplicații care te pot ajuta în acest sens. (Headspace de exemplu)
-Efectuarea unui plan pentru ziua care a început – 2 minute. În aceste două minute, gândește-te cum îți poți îmbunătăți viața, ce trebuie să faci pentru ca visele tale să devină realitate.
-Luați exact un minut pentru a vă oferi încredere. Stai în fața unei oglinzi și repetă – „Eu (numele tău) astăzi voi reuși”
-Și, în sfârșit, marchează începutul schimbării tale în calendar, pentru că foarte curând viața ta se va schimba în bine.

Seară

-Uită-te la planul tău de dimineață și bifează ce ai reușit să faci. Dar nu te certa dacă nu ai reușit să faci tot ce ți-ai pus în plan. Scopul tău este să te lauzi pentru realizări și nu să te certați pentru eșecuri.
-Amintește-ți cele mai bune 3 momente care ți s-au întâmplat în timpul zilei și retrăiește-le mental.
-Meditație – 2 minute.
Un alt semn pe calendar. Bifați data de astăzi, pentru că o altă zi pe care ați petrecut-o cu beneficii s-a încheiat.

De ce funcționează „regula 10 minute”?

Pentru a răspunde la această întrebare, este necesar să analizăm fiecare dintre puncte.

-Meditaţie. Există o serie de studii care ne spun despre beneficiile meditației pentru sănătate. Majoritatea celor mai de succes oameni din lume meditează, într-o măsură sau alta. Chiar și o meditație de 2 minute poate avea un impact semnificativ asupra zilei tale și, cel mai important, nu îți va lua mult timp.

-Scrierea obiectivelor te ajută să te concentrezi și să te asiguri că faci ceva pentru a te îndrepta spre obiectivul tău, fac asta de câteva săptămâni acum, așa că pot spune că am experimentat-o ​​și eu.

-Concluzionare seara – acționează ca o întărire pozitivă care vă ajută să vă împingeți să urmați mai departe cursul dorit.

-Lucrul cu afirmații în fața unei oglinzi, ajută la reprogramarea creierului tău pentru a te gândi la tine ca la o persoană care își va atinge scopul.

Și, în sfârșit, următoarea dată tăiată din calendar va ajuta la dezvoltarea unui obicei. Aceasta este o modalitate excelentă de a crea noi obiceiuri, mai ales în zilele în care aveți îndoieli. Doar nu vrei să ratezi o zi și să strici întregul sistem.