În lupta cu vârsta: 6 recomandări care se păstrează în bagajul stiliștilor!

Se pare că ne dorim să arătăm mai în vârstă, doar în scurta perioadă a anilor de școală și studenție. După care, fiecare femeie începe o luptă implacabilă cu vârsta și procesul de îmbătrânire. Adică, cu toții ne dorim să arătăm mai tineri, să fim în formă, indiferent de cifrele din pașaport. Ce să facem, dacă în inimile noastre suntem toți adolescenți, indiferent de anul nașterii?

Cum să nu mergi prea departe în dorința de a arăta mai tânără, ce greșeli ar trebui evitate pentru a nu obține un rezultat opus în ciuda eforturilor? Iată recomandările și secretele care se păstrează în bagajul stiliștilor!

Regulile unei coafuri bune

Regula de bază a unei coafuri bune pentru orice vârstă sună simplu: „Principalul lucru este că ți se potrivește!” Cu toate acestea, există câteva sfaturi generale. Pentru femeile trecute de 40 de ani, stiliștii recomandă o tunsoare de lungime medie. Femeile mai plinuțe ar trebui să evite tunsorile scurte, care lasă urechile la vedere – acestea pot adăuga nu numai vârstă aspectului tău, dar și kilograme în plus. Atunci când îți vopsești părul, acordă atenție nuanțelor calde și deschise, care îți vor „lumina” fața și vor atenua ridurile.

Machiajul ar trebui să reducă vârsta

Este mai bine să optezi pentru produse cu particule reflectorizante – acestea împrăștie lumina și uniformizează tonul pielii. Primerul are un efect de netezire, creând senzația de „față a bebelușului”.

Folosește o cremă BB în loc de fond de ten și nu exagera cu pudra: un strat prea consistent va adăuga vârstă chiar și celei mai tinere fete, iar în cazul unei femei mature va accentua toate imperfecțiunile feței. Alege un Concealer cu un ton mai deschis decât al feței tale, dar nu mai mult – zonele excesiv de palide sub ochi vor atrage atenția asupra ridurilor. În mod ideal, Concealer-ul ar trebui să aibă aceeași nuanță ca și crema BB.

Alege rujul corect

Acordă preferință nuanțelor calde de nude. Culorile întunecate, cum ar fi maro sau bordo te fac să arăți mai în vârstă. Cu toate acestea, dacă un astfel de ruj este la modă, poți să experimentezi! Un alt secret al aspectului tânăr sunt colțurile ridicate ale gurii. Pentru a obține acest efect, înainte de a aplica rujul, folosește un Concealer, apoi începe să vopsești buzele.

Ochii – oglinda sufletului

Machiajul ochilor este capabil să ajute orice femeie să pară mai tânără. Dacă iubești să folosești farduri, alege nuanțe calde și nude și nu experimenta cu nuanțele luminoase și reci, acestea accentuează ridurile. „Ridică” vizual pleoapa folosind un dermatograf sau fardul de ochi. Pentru machiajul pleoapei inferioare, folosește fard cu un ton mai ușor decât cele principale, acest truc va crea un efect de ridicare. Finalizează machiajul ochilor folosind rimel care conferă volum.

Nu-ți fie frică să fii stilată

Greșeala multor femei trecute de 40 de ani este teama de crea impresia unei „tinere”, alegând ținute mai retrase și ieșite din modă. Dacă dorești să arăți mai tânără, renunță la stereotipuri! Atrage atenția la tendințele actuale: dacă blugii răsuciți, gleznele goale și adidașii sunt la modă, nu ezita să repeți același lucru în imaginea ta. Cu toate acestea, dacă preferi mai mult stilul clasic, nu renunța la preferințele tale doar de dragul tendințelor trecătoare. Contează doar ca stilul ales să ți se potrivească și să te simți confortabil.

Îngrijirea corpului

Desigur, nu trebuie să uiți de îngrijirea corpului, ci dimpotrivă, după 40 de ani, ar trebui să fii mult mai interesată de toate tipurile de proceduri. Hidratează în mod regulat pielea, acordând atenție sporită zonelor mai uscate, cum ar fi pielea mâinilor, a coatelor. Pentru față, alege o cremă cu SPF ridicat – acest lucru va preveni apariția petelor de vârstă. De asemenea, nu uita de îngrijirea dinților – un smalț îngălbenit arată neplăcut dar și te face să pari mai bătrână.

Pentru a te asigura că părul tău strălucește și este plin de viață, nu exagera cu uscarea cu aer cald – este mai bine să investești într-un uscător de păr de înaltă calitate, cu funcții de răcire și ionizare. Și nu în ultimul rând, nu uita de alimentație – un mod sănătos de viață îți garantează aspect tânăr și frumos.