Îmbunătățește-ți viața: 7 reguli pentru a nu trăi în clasa econom

În viața de clasă econom, timpul zboară mai repede, deși este mai lent. Este o perioadă de griji, datorii, economii eterne, frică de ziua de mâine, frică că îți vei pierde venitul mic și nu vei avea bani să cumperi alimente și medicamente pentru tine și copiii tăi.

O perioadă de muncă grea și griji consumă viața mai repede decât o perioadă fericită și liberă…

Steve Jobs, după ce s-a îmbolnăvit grav, a spus câteva cuvinte înțelepte, și anume, că ceasurile fie ele scumpe sau ieftine, arată aceeași oră. Bogăția este efemeră, dar viața este scurtă, din acest motiv nu merită să te plângi și să te îngrijorezi în zadar.

Dintr-un punct de vedere, are dreptate, dar din alt punct de vedere, Steve Jobs a dus lupta cu boala în condiții decente și a trăit mult timp cu diagnosticul său sever, fiind tratat cu cele mai bune medicamente. Dar unui om sărac îi este frică să se îmbolnăvească.

Toată lumea se îmbolnăvește și moare la fel, dar în condiții diferite, iată despre ce a uitat Steve Jobs.

Poți trăi toată viața în clasa econom, acest lucru a fost spus cu mare regret de către un filosof. Acesta privea către public, unde toți oamenii erau îmbrăcați frumos și savurau bucate și băuturi alese. Toți aveau case frumoase pe malul mării, limuzine, etc. Aceștia nu se epuizau la o muncă grea, nu așteptau cu nerăbdare reduceri la produsele casnice, nu alegeau produse alimentare mai ieftine… Și aveau ceasuri scumpe.

Timpul fără o vacanță trece mai repede. Fără lucruri frumoase, timpul zboară instantaneu. Ceasurile din plastic consumă viața mai repede, atât.

Și nu este necesar să ascultăm filozofia celor care sunt cufundați în lux. Viața fiecăruia se termină mai devreme sau mai târziu. Dar e mai bine să trăiești o viață bogată, nu-i așa? Ceasurile celor bogați și ceasurile săracilor arată ore diferite. O perioadă de muncă grea și griji consumă viața mai repede decât o perioadă fericită și liberă.

Și trebuie să încercăm să ieșim din clasa econom. Dacă nouă nu ne-a reușit, atunci trebuie să ajutăm copiii și nepoții să facă asta.

1. Să îi ajuți cu educația – este foarte important acest lucru.

2. Să îi ajuți să învețe să se respecte pe sine. Un copil ar trebui să se respecte și să nu se adapteze la o viață săracă, să nu fie un slujitor.

3. Să îi ajuți să privească realist lumea și să-i înțeleagă legile.

4. Să îi înveți că a trăi din belșug și a avea lucruri frumoase – este foarte bine. Să îi înveți că toate acestea se pot câștiga cinstit și că nu toți oamenii bogați sunt hoți.

5. Să îi înveți că trebuie să gândească creativ. Să nu le fie teamă să gândească rațional.

6. Să îi ajuți să învețe cum să gestioneze banii: că trebuie să câștige bani, să-i economisească și să-i investească corect.

7. Este foarte important să îi înveți să prețuiască timpul, banii și sănătatea, pentru că au o legătură imensă între ele.

Poți trăi în clasa econom, poți să te mulțumești cu puțin și să te consolezi cu faptul că zburăm cu toții în același avion sau navigăm pe aceeași navă. Te întrebi care este diferența dintre clasa business și econom? Probabil te gândești că zburăm și înotăm în aceeași direcție…

Nu te minți. Este mult mai confortabil să mergi într-o cabină de lux, decât într-o cală. Lucrurile scumpe și frumoase bucură inima. Plăcerea vieții prelungește subiectiv viața, o face mai frumoasă și mult mai plăcută. Și dacă vine momentul să încheiem călătoria, banii ne scutesc de multă suferință. Acestea sunt condițiile lumii materiale în care trăim. Și ar trebui să încerci să-ți îmbunătățești viața.

Dacă circumstanțele te-au împiedicat să părăsești clasa econom, atunci trebuie să îți ajuți copiii și nepoții să o facă. Pentru a disprețui ceasurile scumpe, trebuie mai întâi să le cumperi. Și să verifici cât este de convenabil să călătorești într-o cabină mai bună…