Îmbunătățește-ți calitatea vieții: 10 obiceiuri care îți vor asigura energie pentru întreaga zi

Dimineața este un moment magic al zilei când tocmai ne-am trezit și tot ceea ce facem în acest moment va da tonul pentru starea noastră de spirit pentru întreaga zi.

Îți vom împărtăși 10 obiceiuri care, dacă le vei implementa, îți vor îmbunătăți calitatea vieții, astfel încât te vei întreba de ce nu ai făcut asta mai înainte?

1. Trezește-te mai devreme decât te-ai obișnuit

Orele de dimineață sunt cele mai productive pentru toți oamenii, iar a le face confortabile pentru tine – este doar o chestiune de obicei.

Nu trebuie să începi imediat să te trezești la 5 dimineața, dacă de obicei te trezești la 9:00. Luni dimineața trezește-te cu 5 minute mai devreme, apoi în următoarele zile crește timpul cu 5 minute pentru fiecare zi, astfel la sfârșit de săptămână vei ajunge să te trezești cu 30 de minute mai devreme decât de obicei. Pe lângă trezirea devreme, vei dori să mergi la culcare tot mai devreme, ceea ce este grozav, deoarece o oră de somn înainte de miezul nopții este egală cu calitatea a 3 ore de somn după miezul nopții.

2. Bea apă

Să bei apă pe tot parcursul zilei este benefic, dar și mai benefic va fi dacă vei bea un pahar de apă dimineața, deoarece va contribui la eliminarea toxinelor din organism și la funcționarea corectă a tuturor proceselor organismului.

3. După ce te trezești aranjează patul

Imaginează-ți cât de bine te vei simți seara când vei veni acasă și vei vedea patul perfect aranjat.

Desigur, există adepți ai punctului de vedere că lenjeria de pat ar trebui să se „aerisească”, deoarece se presupune că este dăunător să aranjezi patul imediat după somn.

Ei bine, spre exemplu, poți lăsa lenjeria de pat să se aerisească în timp ce te speli pe dinți. Apoi numaidecât aranjează patul și vei vedea că vei avea o zi mult mai productivă.

4. Fă un duș dimineața

Chiar dacă obișnuiești să faci duș seara, un duș de dimineață te va revigora 100%.

Alternarea apei calde și rece de mai multe ori la rând va trezi toate terminațiile nervoase din piele și te va ajuta să te trezești cu adevărat.

5. Fă gimnastică

Acest punct poate fi executat înaintea celui precedent, dar nu contează când îl execuți. Principalul lucru este că făcând gimnastică dimineața, circulația sângelui va fi îmbunătățită.

6. “Mă voi gândi la asta mâine”

Această frază îi aparține lui Scarlett, eroina marelui roman “Pe aripile vântului”, și într-adevăr, după o noapte dormită, emoțiile ne părăsesc și putem privi lucrurile dintr-un unghi complet diferit decât ieri.

Dimineața, analizează mental evenimentele de ieri și analizează-ți reacțiile la ele.

7. Planifică-ți ziua

Notează în jurnal lucrurile pe care trebuie să le faci sau să le finalizezi astăzi.

Acest aranjament te va ajuta foarte mult să te concentrezi și să duci lucrurile la bun sfârșit.

8. Practică Mindfulness

Fie că va fi meditație sau practicarea unei stări de calm a minții, permițând să te simți aici și acum – nu contează. Principalul lucru este să poți să realizezi și să trăiești momentul actual în deplină înțelegere a ceea ce se întâmplă și cum te simți în același timp.

9. Lucrează asupra intențiilor

Visele, scopurile și intențiile – sunt toate aproximativ același lucru pentru tine? Sau este vorba despre altceva?

Intenția este cel mai holistic concept dintre aceste trei, deoarece include toate celelalte.

Când ai o intenție, calea către implementarea ei este construită în mintea ta de la sine. Sarcina ta este să nu intervii și să ajuți la implementarea acesteia.

10. Inspiră-te

Inspirația și motivația sunt concepte foarte complexe și individuale.

Acum avem cu toții acces la internet, ceea ce înseamnă o sursă imensă de motivație și inspirație.

Abonează-te la conturile și canalele acelor oameni care te motivează și te inspiră. Obișnuiește-te să-ți antrenezi atenția și motivația, derulând regulat prin colecțiile tale.

Și fie ca lumea din jurul tău să fie la fel de frumoasă precum este în interiorul tău!