Îmbunătățește calitatea vieții tale: 3 reguli înțelepte ale lui Avicenna despre cum poți face acest lucru

Avicenna credea că toate bolile apar de la nervi. El a alcătuit enciclopedii medicale, a fost implicat în politică și a scris poezii. „Vindecătorul sufletelor” este cunoscut astăzi datorită unor cuvinte înțelepte care nu și-au pierdut relevanța în ultimul mileniu. Astfel, am ales 3 citate ale lui Avicenna care vor ajuta la îmbunătățirea relațiilor cu cei dragi și vor ajunge la armonie cu tine însuți.

Cum să nu strici relațiile cu cei dragi
Construirea relațiilor cu oamenii este dificilă. Adesea certurile apar chiar de la nimicuri, iar relațiile cu cei mai apropiați pot fi deosebit de dificile. Pentru a evita conflictele și a nu strica relația, Avicenna a dedus un algoritm simplu de acțiuni bazat pe instinctul de autoconservare.

„Nu te apropia de foc și de cazanul fierbinte”, a scris Ibn Sina (Avicenna)

La început, acest tipar de comportament este greu de urmat – nu fără motiv mânia este comparată cu focul real, care nu este ușor de stins. Uneori a ajunge sub o mână fierbinte este mult mai periculos decât să te sprijini de o sobă fierbinte.

Toată lumea poate avea o dispoziție proastă și, uneori, victimele conflictului devin însăși provocatorii, dar într-o stare agresivă problemele nu pot fi rezolvate. Este mai bine să oferi unei persoane posibilitatea de a se calma și apoi să discutați dezacordurile. Eficacitatea acestei metode este confirmată și de psihiatri:

„În momentul în care o persoană iritabilă va deveni calmă și liniștită, oferă-i sfatul să apeleze la specialiști. Dar nu trebuie să faci acest lucru atunci când iritația este clar exprimată, deoarece poți provoca agresivitate și conflict.”

Cum să menții sănătatea
Starea corpului uman este direct dependentă de nutriție și deși acum există o mulțime de informații contradictorii pe internet despre diete, sfatul lui Ibn Sina rămâne întotdeauna relevant – nu fă abuz de mâncare. În opinia sa, orice produs poate aduce atât beneficii, cât și rău. Principalul lucru este să cunoști măsura.

„Vinul este prietenul nostru, dar înșelăciunea trăiește în el:

Beai mult – te otrăvești, beai puțin – te vindeci.

Nu-ți crea rău,

Bea cu moderație – și viața va dura mai mult.” , a explicat Avicenna

Este important să înțelegi că o persoană este responsabilă pentru propriul său corp. Doar ea alege cât să mănânce sau să bea și când să se oprească. Și acesta este poate cel mai dificil lucru: să nu dăunezi organismului tău, răsfățându-ți slăbiciunile.

Cum să scapi de regrete
În tinerețe, oamenii își pierd adesea timpul prețios cu lucruri care nu aduc fericire: jobul care nu le place, dar care este necesar. Ne concentrăm adesea pe a face bani și, făcând acest lucru, uităm complet să trăim, dar amintirile despre călătorii, faptele nesăbuite și aventurile devin cele mai valoroase la bătrânețe.

„Mai bine o viață scurtă și plină de evenimente decât una lungă, dar plictisitoare”, a spus filozoful.

Într-adevăr, puțini oameni la bătrânețe regretă că nu au muncit suficient sau că au trăit prea fericiți. Practic, regretele persoanelor în vârstă se rezumă la faptul că au existat puține momente frumoase în viață: nu a fost suficient timp pentru a comunica cu cei dragi, curaj și voință de a face ceea ce le place.

Urmând doar trei reguli înțelepte ale lui Avicenna, îți poți îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.