Îmbrățișările vindecă: 5 motive pentru care oamenii de știință recomandă îmbrățișarea cât mai des posibil

Oamenii de știință sunt siguri că fericirea absolută este de neatins, prin urmare este necesar să nu o mai urmărești. Cea mai mare fericire este prezența unei persoane pe care o poți îmbrățișa după trezire sau seara după o zi grea de muncă. Mai jos am descris 5 motive principale:

Ce se întâmplă cu corpul nostru în timpul îmbrățișărilor
Primul lucru care se întâmplă este eliberarea hormonilor fericirii în sângele uman. Hormonii fericirii sunt importanți nu doar pentru că ne ajută să ne simțim plini de energie, ci și pentru că au un efect benefic asupra stării generale a organismului.

Al doilea punct important este activitatea creierului. Când ne îmbrățișăm cu cei dragi, creierul nostru începe să funcționeze mai activ. Acest lucru are un efect bun asupra muncii, asupra căutării entuziasmului, dispoziției.

Întărește legătura dintre oameni
Îmbrățișarea eliberează oxitocină, care este denumită în mod obișnuit în cercurile științifice hormonul îmbrățișării. Una dintre proprietățile acestui hormon este că ajută o persoană să se atașeze mai mult de obiectul iubirii.

De fapt, cu cât îmbrățișezi mai mult aceeași persoană, cu atât deveniți mai conectați unul cu celălalt. De aceea, experții recomandă să-ți începi și să-ți termini ziua cu îmbrățișări.

Acest lucru funcționează și pe termen lung. Studiile arată că cuplurile care se îmbrățișează adesea trăiesc împreună mult mai mult decât cele care evită contactul fizic.

Eliberează stresul și reduce durerea
Îmbrățișările ameliorează stresul. Acest lucru este cunoscut de mult timp și se întâmplă deoarece tensiunea arterială scade în brațele unei persoane dragi.

Mulți oameni au observat probabil că atunci când cineva ne îmbrățișează, durerea dispare temporar. Îmbrățișările unei mame pot vindeca un copil. Hormonul fericirii și oxitocina ajută la combaterea stresului și a gândurilor negative.

Studiile arată că, dacă o persoană este supărată de ceva, atunci îmbrățișarea îi poate reduce instantaneu ritmul cardiac cu aproximativ 10-20%. Dacă devii nervos și ritmul cardiac crește la 100 de bătăi pe minut, poate scădea la 90 sau chiar 80 de bătăi dintr-o îmbrățișare. Nivelul hormonului cortizol scade, de asemenea, brusc.

Scapă de temeri
Desigur, nu este vorba doar de frica de întuneric. S-ar putea să ne îngrijorăm și să ne temem că vom fi concediați de la serviciu, că se va întâmpla ceva rău. Hormonii fericirii ajută și aici. Mulți au observat cum devine mai ușor atunci când vorbim cu cineva despre problema noastră.

Dacă acest cineva va fi persoana iubită și ne va îmbrățișa, atunci fricile vor dispărea și mai repede. Mai mult, îmbrățișările ne cresc stima de sine prin întărirea sistemului nervos.

Întărește sistemul imunitar
Unul dintre cele mai importante și neașteptate beneficii ale îmbrățișărilor este că ajută la reducerea îmbolnăvirilor. Acestea întăresc sistemul imunitar uman. Se dovedește că cei care trăiesc în dragoste și armonie, se îmbrățișează cu cei dragi, trăiesc mai mult.

Este foarte bine ca legătura dintre oameni și nivelul lor de fericire să fie influențată de treburile comune. De exemplu, vizionarea de filme împreună va face relația mai fericită și mai puternică, pentru că atunci când vizionați un film, trăiți împreună anumite emoții.