Iată soluția eficientă pentru a scăpa de buruienile din grădină! O poți pregăti ușor în condiții casnice!

Mulți grădinari nu utilizează din principiu compușii toxici pentru combaterea buruienilor din grădina lor – erbicidele, în schimb cunosc o modalitate foarte simplă de a scăpa de ele într-un mod mai sigur. Această soluție eficientă de distrugere a buruienilor nedorite este testată în timp și se prepară din sare de masă și acid acetic.

Iată rețeta care îți va permite să eliberezi parcelele selectate de iarbă și buruieni nedorite, te va scăpa de necesitatea de a prăși în fiecare săptămână pământul și va oferi un aspect bine îngrijit grădinii tale.

Cum să pregătești soluția împotriva buruienilor

Pentru a prepara o soluție de oțet cu concentrația necesară, se diluează esență de oțet (70%) cu apă curată, luând 3,5 părți de apă pentru fiecare parte de acid acetic. Adică, pentru a prepara 4,5 litri de soluție, se diluează 3,5 litri de apă cu un litru de acid acetic (70%).

Amesteca soluția obținută de acid acetic (4,5 litri) cu 2/3 pahare de sare de masă. Așteaptă până când cristalele de sare se vor dizolva complet în lichid. Adaugă o linguriță de detergent pentru spălarea vaselor sau de săpun lichid. În compoziția soluției, săpunul va asigura aderența adițională a acizilor la suprafața masei vegetative a plantelor.

Cum se utilizează

„Erbicidul” pregătit în condiții casnice este folosit pentru tratarea vegetației pe timp cald și însorit. Pulverizează plantele dintr-o sticlă specială sau udă-le dintr-o stropitoare cu un filtru fin. Fă-o într-o zi, în care nu se așteaptă precipitații, astfel încât chiar și o ploaie scurtă reduce semnificativ eficiența soluției.

Primele rezultate se vor face observate deja după 5-6 ore după stropire. Deja a doua zi vei vedea cum buruienile se ofilesc. Dacă nu ai esență de oțet în gospodărie, poți utiliza oțet alb de masă de 9%. Însă, în acest caz va trebui să repeți mai multe tratamente la intervale de 7-8 zile.

Trebuie să ții cont de faptul, că după ce soluția intră în contact, toate plantele se usucă. Din acest motiv e cazul să tratezi doar acele parcele, unde lipsesc plantele cultivate și nu sunt planificate în următorii ani, deoarece oțetul și sarea spală substanțele nutritive din sol, care sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea culturilor.

De cele mai multe ori, grădinarii stropesc cu soluție din oțet și sare potecile din grădină, spațiile dintre plăcile de pavaj, spațiile în apropierea teraselor și alte locuri îndepărtate de plantații.

În procesul de pregătire a soluției, utilizează întotdeauna mijloace de protecție a mâinilor, ochilor și zonelor deschise ale corpului. Fie ca grădina ta să îți aducă mereu numai emoții pozitive!