Iată ritualul perfect ca să te trezești fericit, chiar dacă e dimineață și e iarnă!

Există o stare deosebită. Între noapte și dimineață, între somn și realitate, între trecut și viitor. Când deja te-ai trezit, dar ochii încă sunt închiși. Și ai un minut sau zece ca să te realizezi în ziua care vine. Este un moment foarte important, pentru că anume atunci ne punem un program, atunci ne includem emoțiile.

Despre care emoții vorbim, când afară e întuneric, frig și oribil? Iarna este deosebit de dificil să ne trezim și să ne impunem să ieșim de sub plapumă. Te enervează totul: serviciul, școala copiilor, timpul de afară. Nu îți dorești să deschizi ochii. Cea mai frecventă frază este: ,,Nu m-aș trezi până în aprilie”.

Însă trebuie să petreci util acest moment înainte de a te trezi și să te setezi asupra unui ,,regim” corect. Este lipsit de sens să blestemi frigul și întunericul de afară.

În primul rând este important să găsești ceva plăcut în ziua care vine. Este ușor. Orice mărunțiș. De exemplu, undei să iei prânzul. Mâncarea este un remediu excelent pentru tonifierea și revigorarea organismului.

O altă variantă ar fi să planifici cum vei petrece seara. Poate un film bun? O carte cu copiii? Sau un pahar de vin alături de cineva drag? Este o idee bună.

Dacă nimic nu te ajută, atunci conectează planificarea pe viitor. Ce te așteaptă în viitor? Vine Anul Nou! Cu toții suntem un pic copii, mai ales dis-de-dimineață, sub plapumă, când încă nimeni nu ne deranjează, stăm în pat și visăm.

Gândurile despre Anul Nou pe oricine îl vor revigora. Iată principalul truc al ritualului meu matinal – așteptarea bucuriei. Gândește-te la orice, orice te face să te bucuri de viață, ce te face să visezi și să aștepți cu nerăbdare realizarea acestor vise.

Este important să te gândești la viitor. Să construiești perspective. Pentru că viitorul este minunat și uimitor, indiferent de imprevizibilitate.

Astfel, timp de câteva minute creierul se trezește. Te ridici din pat poate nu cel mai fericit, dar destul de voios. Superb! Ziua a început!