Iată de ce casa ta pare neîngrijită, chiar dacă faci curățenie regulat

Curățenia în casă nu depinde doar de cât de frecvent ștergi praful. Ai putea face asta zilnic și tot locuința să fie neordonată. Deseori avem foarte multe obiecte la vedere, cărți, suvenire, decorațiuni, asta dacă să nu ne referim la haine sau încălțăminte aruncată pe oriunde. Curățenia în casă nu constă doar în suprafețe fără praf și murdărie, dar și în ordine, amenajare minimalistă. Iată câteva detalii care strică aspectul îngrijit al casei.

Iluminarea insuficientă, mobilierul întunecat

Nuanțele deschise măresc vizual spațiul, ele se asociază cu prospețimea, curățenia. Majoritatea consideră că mobilierul alb nu este deloc practic, însă pe cel întunecat praful este mult mai vizibil. Evită mobilierul negru lucios, oricât l-ai șterge, el v-a scoate în evidență orice fir de praf sau urmă de deget. Dacă nu planifici în timpul apropiat să schimbi mobilierul, poți îmbunătăți iluminarea. Adaugă veioze și alte corpuri de iluminat suplimentare.

Exces de decor

Elementele decorative pot adăuga personalitate interiorului, însă excesul în acest sens este foarte riscant. De exemplu, prea multe perne colorate pot „aglomera” spațiul. Ai grijă ca acestea să fie bine asortate și să fie plăcute vizual. De asemenea, multă grijă la rafturile deschise și la ceea ce păstrezi pe ele.

Blatul de bucătărie

Spațiul de lucru din bucătărie trebuie să fie bine organizat și să aibă pe el cât mai puține obiecte. Cu cât mai curat va fi acesta, cu atât mai curată va părea bucătăria în general. Încearcă să păstrezi pe blat exclusiv lucrurile pe care trebuie să le ai la îndemână. În rest, păstrează totul în dulapuri, sertare.