Iată cum să bei corect cafeaua, ca să facă minuni pentru creier!

 

Iubitorii de cafea pot profita la maxim de beneficiile acestei băuturi revigorante, dacă vor învăța când, cât și cum să o consume.

Până în anul 2004, cafeina era inclusă în lista substanțelor interzise de Comitetul Olimpic Internațional.

La începutul secolului XVII, când acesta a fost pentru prima dată adus în Europa, angajatorii îl priveau ca pe un tratament miraculos, transformând muncitorii leneși în angajați productivi la mașinăriile industriale.

Mulți dintre noi nu își pot începe ziua fără doza de cafeină, care ne ține activi și concentrați, însă cercetătorii presupun, că asta înseamnă mult mai mult: de exemplu, ne poate ajuta să ne îmbunătățim productivitatea în timpul zilei și să ne creștem performanțele. Dar putem, de asemenea, foarte ușor  să-i anulăm chiar noi efectele pozitive.

Iată cum și când să bei corect cafeaua:

1.Cafeaua nu ajută, dacă ești obosit

Poate suna straniu, dar cafeina acționează cel mai bine, atunci când te odihnești. Secretul este în chimia substanței.

2.Bea suficientă cafea înainte de a-i oferi multă informație creierului

Potrivit unui studiu realizat în anul 2014, publicat de Nature Neuroscience, consumul de cafeină poate îmbunătăți în mod semnificativ memoria pe termen lung, ajuntându-ne să memorizăm informația pentru o perioadă mai mare. „Am stabilit că o porție de cafeină de 200 mg îmbunătățește memoria pentru 24 de ore” – spune profesorul Michael Yassa.

Pentru a beneficia la maxim de efectele cafeinei, Yassa susține că trebuie să consumăm o cantitate moderată de cafea exact înainte de a absorbi un val de informație.

3.Bea o ceașcă de cafea înainte de o întâlnire importantă sau a unui examen

Poate oare cafeina să îi facă pe oameni să colaboreze mai ușor? Un studiu realizat în 2009 de către cercetătorii din Hong Kong, apărut în Nutritional Neuroscience, arată că acest lucru este posibil.

Oamenii de știință mai spun, cafeina are legătură cu longevitatea crescută, previne reducerea capacităților cognitive la bărbați și poate, de asemenea, ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Așa că în viitor, cafeina ar putea fi prescrisă nu doar pentru a ne trezi dimineața.